Ξεκινά σήμερα το τριήμερο προγραμματικών δηλώσεων

Σήμερα, στις 18.00, ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνη.

Η διαδικασία ανοίγει με την ομιλία του νέου πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει και να αναπτύξει τα βασικά σημεία του σχεδίου της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.

Της ομιλίας του πρωθυπουργού έπονται ομιλίες βουλευτών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λάβουν τον λόγο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να θέσουν σε κρίση το σύνολο των κυβερνητικών προθέσεων, σε ζητήματα όπως η φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, οι εργασιακές σχέσεις, τα επιδόματα, οι προσλήψεις στο κοινωνικό κράτος, το ίδιο το κοινωνικό κράτος.

Από την άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν και απολογισµό του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ για να θυµίσουν στους πολίτες τα πεπραγµένα της προηγούµενης διακυβέρνησης, ώστε να µπορούν να συγκρίνουν µε τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας, θα προηγηθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.

-Ad-