Ξεκίνησαν οι καταθέσεις στον εισαγγελέα για την κλινική «Ταξιάρχαι»

Ανοίγει η έρευνα για την κλινική «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι, μετά τα δεκάδες κρούσματα αλλά και τους θανάτους ασθενών από κορονοϊό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την έρευνα ανοίγει με την κατάθεση του ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Αντωναράκου στέλεχος του ΕΟΔΥ το οποίο καλείται να ρίξει φως στα μέτρα που ελήφθησαν στην ιδιωτική κλινική προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του ιού σε ασθενείς, τέσσερις από τους οποίους έχουν ήδη καταλήξει.

Με εντολή εισαγγελέα, η Κρατική Ασφάλεια έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις ιατρικών φακέλων και άλλων εγγράφων από την κλινική ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και νέες κατασχέσεις από τα αρχεία της.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης εξετάζεται το ενδεχόμενο κακουργηματικών ποινικών ευθυνών για μη τήρηση των μέτρων που είχε ως αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού. Συγκριμένα, στόχος του εισαγγελικού λειτουργού είναι να διαπιστωθεί αν παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

-Ad-