Ξεσπά ο πατέρας της μικρής Αλεξίας: «Το κράτος δεν μας βοηθά»

Απογοητευμένος, αλλά πιο πεισμωμένος από ποτέ είναι ο πατέρας της μικρής Αλεξίας για μα κάνει τα πάντα, ώστε το κοριτσάκι του να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό, ώστε να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία. Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να καλύψει εξ ολοκλήρου τη θεραπεία της μικρής σε εξειδικευμένο κέντρο στη Λάρισα, όμως αυτό δεν ικανοποίησε την οικογένειά της.

Το παιδί πρέπει να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο που είναι μόνο για παιδιά και αυτό λένε και οι θεράποντες ιατροί του που συνέταξαν και τα χαρτιά για τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την απόφαση, είπε στο star ο κ. Λουκάς Σαμαρτζής.

Όπως σημείωσε στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα νοσηλεύονται ασθενείς μεγάλοι σε ηλικία και δεν έχει εξειδίκευση στα παιδιά. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσει έναν ακόμα αγώνα για να καταφέρει να έχει το παιδί του την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Μπορεί το κράτος να μη μας βοηθά, αλλά ξέρω ότι ο κόσμος για μια ακόμα φορά θα σταθεί στο πλευρό μας, όπως κάνει όλον αυτόν τον καιρό και τον ευχαριστώ πολύ, είπε.

Το κόστος της μεταφοράς της μικρής Αλεξίας το εξειδικευμένο κέντρο του Αμβούργου είναι 100.000 ευρώ για πεντέμισι μήνες. Μάλιστα η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ξεκίνησε μαραθώνιο για να συγκεντρώσει το ποσό αυτό και να καταφέρει η μικρούλα να έχει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

Δημοσίευσε επίσης και μια φωτογραφία της μικρούλας, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου της, όπου χαμογελαστή ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, με τη μητέρα της να σημειώνει πως πλεόν ανταποκρίνεται σε όσα της λένε και δείχνει να καταλαβαίνει.

«Πιστεύω ότι με την κατάλληλη φροντίδα, η Αλεξία θα τα καταφέρει», είπε στην εκπομπή συγκινημένη.