«Καταπέλτης» η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Είναι άθλια υποκείμενα» – Τι πρότεινε

«Η κόρη σας ήταν μια ηρωίδα, ένα δώρο της ζωής, ενώ οι κατηγορούμενοι ήταν άθλια υποκείμενα». Με αυτό τον τρόπο έκλεισε την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη των δύο δραστών της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο, τονίζοντας πως μαζί έστησαν το εγκληματικό σχέδιο του βιασμού.

«Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς, υπάρχει μια άποψη ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αποκεκομμένος από την κοινωνία. Ο εισαγγελέας δεν έχει μόνο τα χαρτιά μπροστά του ή μόνο τη διαδικασία, οφείλει να ακούει και να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται. Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Η αλήθεια έχει ειπωθεί με χιλιάδες τρόπους όλο αυτό τον καιρό και ακούγεται σαν μια περίληψη από τα δικά μου χείλη τώρα. Αυτό καλύτερα που απηχεί τη αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος» ανέφερε στην αρχή της αγόρευσής της.

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, λέγοντας: «Υποκλίνομαι στο ήθος, σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς όσο και να μην επιτρέπεται έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν από την αρχή συσκοτίσουν την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν βρίσκονται σε ρήξη, αφού γελούν στα διαλείμματα της δίκης. «Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. «Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς» και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα μόνο η πρώτη απολογία του ενός κατηγορουμένου είναι σχετικά κοντά στα γεγονότα, αφού «από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας».

Σχολιάζοντας τα παράπονα για τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι μόνο στην Ελλάδα οι κατηγορούμενοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από την πολιτική αγωγή και το θύμα. «Άκουσα τους συνηγόρους να λένε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (ο Ροδίτης) είχε πυρετό και δεν εισακούσθηκε. Διακόψαμε συνέχεια, εδώ για να πιεί το καφεδάκι του, το νερό του, μόνο αέρα δεν του κάναμε. Ζήτησα ακόμη και μπουφάν να του φέρουν. Κανένα δικαίωμα δεν παραβιάστηκε μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε εδώ ..τα καφεδάκια του τα πάντα όλα».

Για την έρευνα που έγινε κατά την ανάκριση, η Εισαγγελέας σχολίασα ότι υπήρχαν παραλείψεις, αλλά η αλήθεια περιγράφεται επακριβώς στο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ρόδου και στην πρόταση της εισαγγελέως Εφετών προς το συμβούλιο.

«Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό Θ. Ζόβα. Έφτασαν σε ένα σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του» σχολίασε και συνέχισε:

«Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα. Ευτυχώς που κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο υπήρχαν και άλλα θύματα».

Εκείνη τη στιγμή η μητέρα της Ελενης Τοπαλουδη, είπε στους κατηγορουμένους: «Γιατί δε δείχνετε τα πρόσωπα σας. Ροδίτη μάγκα ψευτόμαγκα, πόσο μάγκας είσαι; Έριξες εκεί την Ελένη μου για να εξαφανιστεί το σώμα του παιδιού μου; να πάει στην Αίγυπτο; Άνανδροι!».

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι είχαν στοχοποιήσει την Ελένη γιατί ήταν ευάλωτη εκείνο το διάστημα.«Ακριβώς με τον ίδιο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με την ανήλικη (άλλη υπόθεση). Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλίτωσε» περιέγραψε η εισαγγελέας ρίχνοντας τα βέλη στον πατέρα του ροδίτη κατηγορουμένου:

«Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο πατέρας του, που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι δόλωμα, μπαίνει μπροστά βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλο που έχει τα λεφτά. Τη στήνει έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και ψάχνει ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει την Ελένη, η Ελένη ήταν ανυποψίαστη παρθένα. Όλα αυτά που μας λένε εδώ για τρίο είναι όλα ψέματα, ασυναρτησίες» είπε η Εισαγγελέας.

Μάλιστα, λίγο αργότερα απευθυνόμενη στην οικογένεια η εισαγγελέας ανέφερε: «Σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής. Η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου διέσυρε τη μνήμη της τεθνεώσας. Μας είπε ότι ο αδελφός της είχε σχέση με την Ελένη. Όλα είναι ψέματα για τη σχέση. Μου έκανε εντύπωση που η αδελφή του β κατηγορούμενου είπε πως αφού είχε πάει ο αδελφός της με την Ελένη γιατί να την βιάσει; Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός. Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχεις και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί; Ο κατηγορούμενος όταν εγώ τον εξέταζα άδειασε ακόμη και την αδελφή του. Είναι αδίστακτος, μόνο το δικό του σαρκίο. Είχαν στοχεύσει το παιδί σας, έχουν συλλάβει το σχέδιο».

-Ad-