Αμπελόκηποι: Ξυλοδαρμός 11χρονου σε σχολείο – Σοκαριστικές μαρτυρίες (video)

Ακόμα σοκαρισμένη είναι η κοινωνία από το βίαιο περιστατικό σε δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους κατά το οποίο ο πατέρας μιας μαθήτριας επιτέθηκε σε 11χρονο μαθητή από τις Φιλιππίνες.

«Κατάλαβα τι συμβαίνει διότι αυτός ο άνθρωπος εκφράζει επανειλημμένα την ρατσιστική του γνώμη» λέει σοκαρισμένη μια μητέρα που είδε το περιστατικό. «Είναι ζήτημα χρόνου να ξαναγίνει κάτι τέτοιο» λέει η ίδια μιλώντας στο newsit.gr.

Σε βάρος του άνδρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης και όπως είναι λογικό, στην σχολική κοινότητα της περιοχής έχει προκληθεί αναστάτωση καθώς πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει τρομάξει τόσο τους γονείς αλλά και τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου.

Μάρτυρες της βίαιης επίθεσης έγιναν γονείς, μαθητές αλλά και δάσκαλοι την περασμένη Παρασκευή, 06.12.2019. Μια μητέρα μαθητών του σχολείου που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό, περιγράφει καρέ – καρέ στο newsit.gr την επίθεση που έγινε εις βάρος του Φιλιππινέζου μαθητή.

Η σοκαριστική επίθεση στο σχολείο όπως την περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας:

«Το περιστατικό αυτό έγινε την περασμένη Παρασκευή έξω από το σχολείο των παιδιών μου. Έτυχε να είμαι μπροστά και θα καταθέσω και σαν μάρτυρας», τονίζει αρχικά για τα όσα έγιναν στο σχολείο.

Και συνεχίζει: «Είχα έρθει να πάρω τα παιδιά μου εκείνη την ώρα από το σχολείο. Καθώς πλησίαζα την κεντρική είσοδο ακούω έντονη φασαρία, προχωράω πιο γρήγορα να δω τι συμβαίνει και βλέπω τον δράστη να σπρώχνει έναν μαθητή και να τον βρίζει. Είχα σοκαριστεί.

Κατάλαβα τι συμβαίνει και γιατί γίνεται αυτό, διότι αυτός ο άνθρωπος εκφράζει επανειλημμένα την ρατσιστική του γνώμη. Αυτό που με σόκαρε είναι ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν έκανε κάτι για να σταματήσει όλο αυτό. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι γεμάτο με παιδιά από τις Φιλιππίνες και είναι ζήτημα χρόνου να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και για τα παιδιά μας και για την κοινωνία. Έμαθα ότι την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει μια παρεξήγηση με την κόρη του δράστη και το θύμα. Είναι καλά το παιδί στην υγεία του μαθαίνω»

Να σημειωθεί πως το σχολείο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και πολυπολιτισμικό, καθώς οι Έλληνες μαθητές συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και αρκετά χρόνια με μαθητές που κατάγονται από τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

Μια μητέρα μαθητή υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη επίθεση ενδέχεται να έχει ρατσιστικό χαρακτήρα…

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
Ιανουάριος 16, 2024
Έρχονται αλλαγές στο σύστημα χορήγησης επιδομάτων – Στη σύσταση Εθνικού Μητρώου Επιδομάτων και Παροχών προχωρά το ΥΠΟΙΚ
Ιανουάριος 13, 2025
Χειμερινές εκπτώσεις: Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
Ιανουάριος 13, 2025
Όλα τα ΙΧ στη Θεσσαλία πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες
Ιανουάριος 13, 2025
Βαρσοβία: Συνάντηση ευρωπαίων υπουργών Άμυνας στην Πολωνία μια εβδομάδα πριν την δεύτερη προεδρία Τραμπ
Ιανουάριος 13, 2025
“Αγριεύει” ο καιρός στη Θεσσαλονίκη: Κλειστά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου λόγω παγετού- Πού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη βόρεια Ελλάδα
Ιανουάριος 13, 2025
Βέροια: Σήμερα η δίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικά πυρά
Ιανουάριος 13, 2025
Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Λεωφόρο Κηφισίας λόγω ακινητοποιημένου οχήματος
Ιανουάριος 13, 2025
Βρήκαν μηνύματα του 52χρονου καθηγητή στον Άλιμο και με άλλη μαθήτρια – Νέος κύκλος καταθέσεων
Ιανουάριος 13, 2025
Επελαύνει η κακοκαιρία: Χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα, καταιγίδες στην Αττική – Που είναι κλειστά σχολεία και δρόμοι, συστάσεις από τις Αρχές
Ιανουάριος 13, 2025
22χρονος και 18χρονος συνελήφθησαν για ληστεία στα Πατήσια
Ιανουάριος 12, 2025