Κτηματολόγιο προθεσμία: Σε ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία τον Νοέμβριο

Κτηματολόγιο προθεσμία: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή δηλώσεων στο θα έχουν οι ιδιοκτήτες σε 17 περιοχές της χώρας.

Κτηματολόγιο προθεσμία: Πρόκειται για τις περιοχές: Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αρκαδία, Ηράκλειο, Μαγνησία. Λασίθι και Δυτική Αττική.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα σε Δυτική Αττική και στα νησιά Αγκίστρι, Πόρο, Σπέτσες, Ύδρα και σε περιοχές των Κυθήρων έχουν το περιθώριο να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο έως τις 22 Νοεμβρίου.

Σε άλλες 13 περιοχές της χώρας η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει στις 29 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τις περιοχές: Καστοριά, Φλώρινα, Εύβοια, Αχαΐα, Λακωνία, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Αργολίδα, Μεσσηνία (ένα τμήμα), Κόρινθο (ένα τμήμα), Μαγνησία και Σποράδες.

Μετά το πέρας της προθεσμίας προβλέπονται πρόστιμα για τους «αμελείς» ιδιοκτήτες, ωστόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται διατεθειμένο να δώσει σιωπηρή παράταση έως το τέλος του χρόνου, χωρίς να ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα, τα οποία ξεκινούν από τα 50 ευρώ και φτάνουν έως τα 1.500 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων.

Μάλιστα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων γλιτώνοντας από την πολύωρη αναμονή στις ουρές, το Κτηματολόγιο εφαρμόζει τη διαδικασία της εμπρόθεσμης προσέλευσης, για να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.