Κτηματολόγιο: Θα δοθεί παράταση; – Εκπνέει η προθεσμία

Κτηματολόγιο: «Καμπανάκι» σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν έχουν δηλώσει έως σήμερα την ακίνητη περιουσία τους, κρούει το Κτηματολόγιο με ανακοίνωσή του.

Κτηματολόγιο: Όπως επισημαίνει, δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση στις προθεσμίες, την ώρα που σε 17 περιοχές της χώρας εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δε σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. Συνεπάγεται, ωστόσο, αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων».

Για ποιες περιοχές εκπνέει η προθεσμία
Η προθεσμία για τις δηλώσεις των ακινήτων εκπνέει στις εξής 17 περιοχές την 31η Οκτωβρίου:

– Δράμας
– Ξάνθης
– Θάσου
– Ροδόπης
– Γρεβενών
– Ιωαννίνων
– Βοιωτίας
– Φωκίδας
– Ευρυτανίας
– Φθιώτιδας
– Αιτωλοακαρνανίας
– Ηλείας
– Αρκαδίας
– Λασιθίου
– Ηρακλείου 1
– Δυτικής Αττικής
– Μαγνησίας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις στις περιφερειακές ενότητες που η προθεσμία έληξε νωρίτερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά συλλογής συνεχώς βελτιώνονται.

Ήδη, το συνολικό ποσοστό συλλογής δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης» φτάνει στο 68% με ενδείξεις για περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες.

-Ad-