Κτηνωδία στα Χανιά: Συγκινούν οι εικόνες του σκύλου – Ο ήρωας γιατρός και ο Γερμανός που το έσωσε

Μια κτηνωδία έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου ένας 55χρονος κρέμασε τον σκύλο του σε ένα δέντρο και του έκοψε τις όρχεις του με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο άτυχος σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο σκύλος αιμορραγούσε και είχε χάσει αρκετό αίμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Την κτηνωδία αντιλήφθηκε ένας Γερμανός, ο οποίος είδε το περιστατικό και άρχισε να φωνάζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σκυλί ούρλιαζε απελπισμένα.

Ο σκύλος είναι τώρα σε καλή κατάσταση, όπως δείχνουν και τα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης. Πλέον αναζητά οικογένεια. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προσφερθεί να τον υιοθετήσουν.

Ο 55χρονος αναζητείται από την αστυνομία. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, είναι πατέρας τριών παιδιών, ενώ η γυναίκα του κυοφορεί δίδυμα.

Σάλος στα social media

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων με το πρωτοφανές περιστατικό, ενώ οργισμένοι είναι και οι χρήστες των social media, με την φρικιαστική πράξη του εν λόγω άνδρα.

Όλοι ζητούν με σκληρούς χαρακτηρισμούς την υποδειγματική τιμωρία του δράστη.

Ο γιατρός ήρωας και ο εθελοντής που το έσωσε

Την ίδια ώρα, έπαινοι και συγχαρητήρια κατακλύζουν τις ιστοσελίδας για τον ήρωα – γιατρό, ο οποίος με αυταπάρνηση έσωσε από βέβαιο θάνατο το άτυχο ζώο, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια.

 

Ο κτηνίατρος κ. Κωστής Τερεζάκης

Τα εύσημα λοιπόν, δίνονται τόσο στον αλλοδαπό εθελοντή που δεν έκλεισε τα αυτιά του όταν άκουσε το ζώο να ουρλιάζει και που κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπως και στον κτηνίατρο κ. Κωστή Τερεζάκη που φρόντισε τον βάναυσα ευνουχισμένο σκύλο χωρίς να ζητήσει αμοιβή.

-Ad-
Ο Γερμανός Reinhold που έσωσε το σκυλάκι