Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κουάρκ το νέο μυθιστόρημα του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «ΧΟΡΔΙΣΤΕΣ».

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κουάρκ το νέο μυθιστόρημα του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «ΧΟΡΔΙΣΤΕΣ». Ένα βιβλίο περιπέτειας με υπόγεια φιλοσοφικά ρεύματα και ένα υπαρξιακό υπόβαθρο που καλεί σε σκέψη.

Η ιστορία ξεκινά με ένα άρθρο του δημοσιογράφου Κλεάνθη Οικονόμου, το οποίο πραγματεύεται τις ανατολίτικες φιλοσοφίες. Το κείμενο αυτό γίνεται η αφορμή για μια σειρά από γεγονότα που θα μεταμορφώσουν τη ζωή του. Ένας φαρμακοβιομήχανος, μια γυναίκα από το παρελθόν, ένα σπάνιο κινεζικό χειρόγραφο του 16ου αιώνα και η αινιγματική φυλή των Γιαν Ζι γίνονται σταδιακά κομμάτια ενός παζλ που οδηγεί σε μια προσωπική και πνευματική αναζήτηση.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κουάρκ το νέο μυθιστόρημα του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «ΧΟΡΔΙΣΤΕΣ»

Ποιοι είναι οι Γιαν Ζι και ποια είναι η «θεωρία των Χορδιστών» που φαίνεται να συνδέεται με τη θεραπεία, την πνευματικότητα και τη βαθύτερη γνώση του εαυτού;

Το μυθιστόρημα φέρνει στο προσκήνιο μια χαμένη γνώση, την οποία κάποιες ισχυρές φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να οικειοποιηθούν. Ο πρωταγωνιστής καλείται να ακολουθήσει ένα μονοπάτι μύησης, όχι μόνο μέσα από γεωγραφικές μετακινήσεις –από την Αθήνα στο Πεκίνο, στο Μεξικό, στην Αλεξάνδρεια, στους Δελφούς και τα Ανώγεια– αλλά κυρίως μέσα από τις βαθιές διαδρομές της προσωπικής αναζήτησης.

Στον κόσμο των «Χορδιστών», η αμφιβολία δεν θεωρείται αδυναμία, αλλά αφετηρία. Γιατί, όπως λέει και η βασική αρχή τους:
«Μόνο η αμφιβολία είναι η πηγή της γνώσης».

Ποιος είναι ο Φώτης Μαραζόπουλος

Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1966 και έζησε τα περισσότερα χρόνια στην Αθήνα. Από το 2011 ζει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Είναι δημοσιογράφος – εκδότης – συγγραφέας. Εκδίδει το περιοδικό Step και την εφημερίδα «Πολιτική», ενώ έχει και τα ενημερωτικά site paramythianews.gr – periodikostep.gr.

Έχει συνεργαστεί με την Ελευθεροτυπία, το ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ της Ελευθεροτυπίας, το Μετρόραμα, την Ραδιοτηλεόραση, το Χωνί, τα περιοδικά ΜΕΤΡΟ – OUT – SMART. Έκανε την επιμέλεια του περιοδικού «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» με τα πρακτικά της δίκης της 17Ν. Επίσης συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΠΑΚΟΕ» και «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM» καθώς και με την ιστοσελίδα Mediasoup.

Το καλοκαίρι του 2004 ανέβηκε από επαγγελματικό θίασο το θεατρικό έργο «ΘΥΡΟΦΥΛΑΞ» με δική του δραματουργική επεξεργασία, με θέμα την ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου, κάνοντας περιοδεία στην Λέσβο, στην Χίο και στην Λήμνο. Το 1997 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΡΕΥΜΑΤΑ το διήγημα του «Το δείπνο» Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε από την εφημερίδα Το Χωνί το πρώτο του βιβλίο με πολιτική σάτιρα με τον τίτλο «4 χρόνια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα» και με ψευδώνυμο Μικρός Φωκίων. Το 2021 εκδόθηκε στο συλλογικό βιβλίο «Το φως της Ηλιαχτίδας» το διήγημα του «Αόρατος εχθρός» από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα. To 2024 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κουάρκ το βιβλίο «της σιωπής» με διηγήματα και ποίηση.

Ήταν υπεύθυνος τηλεφωνικής επαφής με τους υποστηρικτές της Greenpeace και για ένα μικρό διάστημα με τους υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας. Το 2007 – 2008 συνεργάστηκε με την ΜΚΟ ΠΕΕΠ (Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ως συντονιστής του Προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου με ποδήλατο».