Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές δρομολογίων την ημέρα του τελικού – Πως θα αποφύγετε την ταλαιπωρία

Δύσκολη ημέρα για τις μετακινήσεις αρκετών πολιτών αναμένεται να είναι η Τετάρτη 29 Μαΐου, λόγου του ευρωπαϊκού τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και της ιταλικής Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκτός από το κλείσιμο δρόμων στις περιοχές που γειτνιάζουν με τη Νέα Φιλαδέλφεια, μέρος της κυκλοφορίας που διεξάγονταν μέσω των συγκεκριμένων οδών, αναμένεται να διοχετευτεί σε όμορες περιοχές και να τις επιβαρύνει κυκλοφοριακά.

Συγκεκριμένα, στις 5μμ την Τετάρτη θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 του Μετρό) από την Κηφισιά και τον Πειραιά, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης για πολίτες που δεν θα έχουν σχέση με τη διοργάνωση του τελικού. Από τις 6μμ η επιβίβαση θα γίνεται εφικτή μόνο για κατόχους εισιτηρίων του αγώνα και μετά από ελέγχους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές δρομολογίων την ημέρα του τελικού – Πως θα αποφύγετε την ταλαιπωρία
Σε εξέλιξη βρίσκονταν έως το βράδυ της Δευτέρας ο σχεδιασμός για το τι θα γίνει με λεωφορειακές γραμμές που σε κανονικές συνθήκες διέρχονται από την αποκλεισμένη περιοχή (όπως η γραμμή 421 του ΟΑΣΑ, που ήδη διεξάγει τα δρομολόγια μεταξύ των οδών Αγίας Λαύρας και Ηρακλείου, αλλά και άλλες διερχόμενες από την ίδια περιοχή), αν θα υπάρξει τροποποίηση διαδρομής ή σταμάτημα δρομολογίων για κάποιο χρονικό διάστημα. Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο Τρίτη.

Η συγκέντρωση των Ιταλών φιλάθλων θα γίνει στο ΟΑΚΑ και θα μεταφερθούν με πούλμαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας που έχει εκδώσει ειδικές διαπιστεύσεις για τους κατοίκους της περιοχής, ανακοίνωσε ότι «την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, ημέρα που θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League στην πόλη μας, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία, ΟΛΑ τα δημοτικά κτίρια θα παραμείνουν κλειστά». Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της περιοχής.