Κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα: «Φέρε τα χρήματα αύριο γιατί με ρώτησε η μεγάλη»

Νέες συνομιλίες «φωτιά» μεταξύ των της ομάδας των επτά που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αλλά και έξι ακόμα ατόμων τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται μέσα στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εξιχνίασαν την υπόθεση.

Τα όσα καταγράφηκαν από τις τηλεφωνικές κλήσεις των εμπλεκόμενων προκαλούν σοκ αλλά και εντύπωση για το πως είχε στηθεί η εγκληματική οργάνωση στη Χαλκίδα που φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες, αλλά και παρείχε… διευκολύνσεις έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σε μια ακόμη συνομιλία πρωταγωνιστές είναι η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ με τον 62χρονο λογιστή και στενό συνεργάτης της ο οποίος έχει κι αυτός συλληφθεί.

Λογιστής: Άκου η θείτσα από την Αθήνα.
Διευθύντρια: Τίποτα θα φάνε πούπουλο για αρχή και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα.
Λογιστής: Ναι η θείτσα. Προσωρινό ένα εκατομμύριο βγάλε . Τα γαϊδούρια ρε, μου ήρθανε κάτω τους εξήγησα της διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με τα παιδιά τη Δ.Ο.Υ ελεγκτές τώρα, δώστε παρουσία να υπάρχει μια επαφή ότι δεν αδιαφορείτε, δεν έχετε πει τίποτα θα σας μπουμπουνίσουν. Κι από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα.
Διευθύντρια: Σου έχει ξανά τύχει;
Λογιστής: Όχι δεν μου έχει τύχει ξανά αυτό το πράγμα.
Διευθύντρια: Είδες;
Λογιστής: Αν είναι δυνατόν φαντάσου τι βρομόσκυλα είναι.

Σημαντικό ρόλο όμως στην ομάδα των επτά συλληφθέντων έπαιζε και μια 67χρονη υπάλληλος της εφορίας η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έβγαινε στη σύνταξη. Η γυναίκα αυτή φαίνεται να συμμετείχε σε πολλές… χρηματικές συναλλαγές, ενώ συνομιλούσε με πολλούς λογιστές προκειμένου όπως φαίνεται να διεκπεραιώσει υποθέσεις που ήθελαν… σπρώξιμο.

Υπάλληλος: Ε να σου πω αγορίνα μου γλυκιά, έχω συνεννοηθεί γιατί αυτό περνάει από έλεγχο, αυτά τα 550 περνάνε από έλεγχο συνεννοήθηκα το πρωί, ήρθε πάνω.
Λογιστής: Ναι
Υπάλληλος: Τον πήρε πάνω η προϊσταμένη και τους είπε να κάνει( ακατάληπτη λέξη), είναι αυτή που θα σπρώξει, σε ότι αφορά τον έλεγχο.
Λογιστής: Ναι
Υπάλληλος: Το κατάλαβες Α….;
Λογιστής: Ναι
Υπάλληλος: Άρα δεν ανακατεύεις καθόλου κανέναν, εντάξει;

Σε άλλη συνομιλία της η υπάλληλος συνομιλεί με έναν άλλο 55χρονο λογιστή, το όνομα του οποίου υπάρχει στη δικογραφία. Αναφέρονται στη διευθύντρια και λένε ότι το θύμα δεν θα περάσει…καλά.

Λογιστής: Θα σε πάρει τηλέφωνο να κλείσετε ραντεβού να τα πείτε όλα τα δεδομένα πως, τι και τα λοιπά.
Υπάλληλος: Έτσι
Λογιστής: Θα τον χορέψεις στον ταψί, ότι πρέπει
Υπάλληλος: Εεεεε εντάξει έγινε

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία με λογιστή η 67χρονη υπάλληλος, ζητάει τα χρήματα που πρέπει να πάρουν οι εμπλεκόμενοι που διαμεσολάβησαν για να τελειώσει η υπόθεση.

Λογιστής: Θέλω την πληρωμή, θα μου την κάνεις σήμερα;
Υπάλληλος: Θα ανέβω τώρα πάνω.
Λογιστής: Ρε συ ανέβα τελειώνει ο έλεγχος. Τελειώνει ο έλεγχος.
Υπάλληλος: Δεν ξέρω τι θα κάνεις, δεν ξέρω που είσαι, φεύγεις και έρχεσαι. Εγώ θέλω να σε τελειώσει σήμερα.
Λογιστής: Καθάρισε με να τελειώνω κι εγώ ρε συ.
Υπάλληλος: Άκουσε με άκουσε με. Εγώ θα κοιτάξω να στο καθαρίσω. Αυτός από πάνω γκρινιάζει.
Λογιστής: Ποιος;
Υπάλληλος: Ο μα@@@@@@@@@ης, ο π@@@@@ς. Εν τω μεταξύ θα πάρουμε και υπογραφή από τον Τ…. Πρόσεξε αυτά που σου λέω τώρα.
Λογιστής: Ναι
Υπαλληλος: Έχω τον Τ…., έχω εντάξει την προϊσταμένη, το υπόλοιπο το ξέρεις από δω πέρα ένα ψιλάκι για να μην στείλω χαρτί κάτω. Τι μπορείς να κάνεις;
Λογιστής: Ρε Λ…. μου, τελείωσε μου το και θα τα πούμε από κοντά.
Υπάλληλος: Αύριο φέρνεις τα πέντε και τα υπόλοιπα της και πέντε να δώσουμε στους κυρίους που υπέγραψαν. Εγώ τώρα διώχνω.
Λογιστής: Διώξτα για να πληρωθώ αύριο να φέρω τα λεφτά.

Σε μια άλλη συνομιλία η συγκεκριμένη υπάλληλος μιλάει με τη διεκπεραιώτρια που έχει κι αυτή συλληφθεί και αναφέρονται σε χρηματικό ποσό 3000 ευρώ που μοιράστηκαν οι δύο τους μαζί με τη διευθύντρια ως προκαταβολή για να καθαρίσουν όπως φαίνεται συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπάλληλος: Τι της έστειλες; Στην Ε…
Διεκπεραιώτρια: Στην δικιά μας;
Υπάλληλος: Ναι στη δικιά μας
Διεκπεραιώτρια: Μου λέει πάρε μια προκαταβολή. Και μου δώσε μου λέει που μόλις είναι καλά κατεβαίνει η γυναίκα και δίνει τα υπόλοιπα, απλά μην νομίζεις μου λέει ότι σε κορόιδεψα.
Υπάλληλος: Σώπασε πουλάκι μου. Εσύ τι έκανες για σένα;
Διεκπεραιώτρια: Άκου μου έδωσε τρία και πήρα το ένα εγώ κι έφερα τα άλλα δύο.
Υπάλληλος: Όχι καλά έκανες. Θα σε έβρισκα στην Αμάρυνθο να στα φέρω δεν υπήρχε περίπτωση, εγώ ένα, ένα κάτι της, πόσα πήρε η Ε…; Εσύ πήγες;
Διεκπεραιώτρια: Μου είπε έλα πάνω να φωνάξουμε και τη Λίνα και της λέω δεν είμαι καλά, παίρνω εγώ το ένα, πάρτε εσείς το άλλο από ένα και μετά λέω τα βρίσκουμε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της διευθύντριας και της συγκεκριμένης υπαλλήλου, οι δύο τους συμφωνούν να λάβουν 4000 ευρώ προκειμένου να διευκολύνουν την επίλυση μια υπόθεσης. χρειάζονταν

Υπάλληλος: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Διευθύντρια: Ναι
Υπάλληλος: Έχει έρθει, δίπλα μου τον έχω. Είναι ο Γ….
Διευθύντρια: Ναι
Υπάλληλος: Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται.
Διευθύντρια: Εντάξει
Υπάλληλος: 4000 ευρώ, εντάξει;
Διευθύντρια: Εντάξει

Πολλές φορές η 67χρονη υπάλληλος φαίνεται να χρησιμοποιούσε το όνομα της διευθύντριας, προκειμένου να επισπεύσει τυχόν καθυστερήσεις. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που την αποκαλούσε “Μεγάλη”.

Υπάλληλός: Τα βρήκατε μέσα; Τα έριξα χθες (εννοεί χρήματα)
Λογιστής: Όχι ακόμα
Υπάλληλος: Τα ‘ ρίξα
Λογιστής: Ναι;
Υπάλληλος: Από τις 11 και μετά θα τα δείτε μέσα να υπάρχουν.
Λογιστής: Ναι εντάξει ρε, αύριο θα κατέβω κάτω.
Υπάλληλος: Έλα να σου πω, αύριο γιατί με ρώτησε η Μεγάλη για τα χαρτιά.
Λογιστής: Ναι, αύριο θα κατέβω για τα τέσσερα χιλιάρικα.

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος μεταξύ ενός ακόμα λογιστή που το όνομα του υπάρχει στη δικογραφία με μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων την οποία καθοδηγεί πως θα δώσει 100 ευρώ σε μέλος του κυκλώματος. Μάλιστα αποκαλεί “πράσινα βλίτα” το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Λογιστής: Πήγαινε μέσα να βάλεις ένα χαρτί μέσα
Γυναίκα: Ναι
Λογιστής: Και βάλε κι ένα, ένα κομμάτι από αυτά που είχαμε προχθές.
Γυναίκα: Ναι τι μέρος;
Λογιστής: Από αυτά τα πράσινα, τα βλίτα.