Κύκλωμα εκβιασμών: Είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές η Νάνσυ

Για την υπόθεση έχουν γίνει 14 συλλήψεις, ωστόσο τα μέλη του κυκλώματος ανέρχονται σε τουλάχιστον 23.

Ποινικό παρελθόν είχε η Νάνσυ, η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων, που για τουλάχιστον 1,5 χρόνο εκβίαζαν επιχειρηματίες και αποσπούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η 43χρονη έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων. Συγκεκριμένα, το 2009 είχε κατηγορηθεί για παράβαση των άρθρων 42 & 386 Π.Κ. «απόπειρα απάτης», διότι παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000 ευρώ. Δεν ολοκλήρωσε, όμως, την πράξη της, διότι συνελήφθη και της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Επίσης, το 2010 είχε κατηγορηθεί για παράβαση του άρθρου 375 Π.Κ. «υπεξαίρεση», διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ και ομοίως της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Το κύκλωμα των υπαλλήλων του δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, που εκβίαζε επιχειρηματίες, λειτουργούσε με κανόνες μαφίας. Τα μέλη του κατέγραφαν τα πάντα με ακρίβεια. Τα ποσά που είχαν εισπράξει, το υπόλοιπο, τις ημερομηνίες, τη μοιρασιά και τις συμφωνίες που είχαν κάνει.

Ως άμεσα εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των εκβιαστών φέρονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κομβικές θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία και τέθηκαν σε αργία από την υπηρεσία τους, ενώ και 9 υπάλληλοι της περιφέρειας (επόπτες υγείας) που φέρονται να εμπλέκονται έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας.

Όπως αποδεικνύεται από μαρτυρίες θυμάτων, η δράση τους πάει πίσω τουλάχιστον μια 10ετία, με επιχειρηματία να αποκαλύπτει πως είχε συναλλαγές μαζί τους τουλάχιστον από το 2016, έχοντας δώσει πάνω από 120.000 ευρώ.

Υψηλότερα αμειβόμενη φαίνεται πως ήταν μια αρχιτέκτονας, η οποία δούλευε στην υπηρεσία νεοτέρων μνημείων και είχε καθοριστικό ρόλο, αφού έδινε άδειες σε ξενοδοχεία. Η «ταρίφα» της φαίνεται πως ήταν από 6.000 – 10.000 ευρώ. Η ίδια φαίνεται πως έδωσε άδεια σε ένα κατάστημα στην Ερμού, αλλά και σε ένα μαγαζί γνωστού σχεδιαστή στη Μύκονο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Λιγνός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη στον Πειραιά αστυνομικός για βιασμό ανηλίκου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λ. Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μεξικό: Τουλάχιστον 38 νεκροί στη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο – Τουλάχιστον ένας νεκρός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία στην Πιερία: Ανοικτό το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανός ο 58χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς σε Σαντορίνη και Αμοργό: «Δεν υπάρχει τίποτα το πρωτοφανές»
12 Φεβρουαρίου, 2025