Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η 43χρονη «Νάνσυ» – Ψηλή, ξανθιά και με ακριβά γούστα

Ενώπιων του ανακριτή απολογούνται σήμερα οι 6 κατηγορούμενοι του κυκλώματος εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και η φερόμενη αρχηγός, η 43χρονη Νάνσυ. Οι δύο πρώτοι που απολογήθηκαν χθες πήραν ήδη το δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αθήνα και αλλού σε σχέση με τους ελέγχους που γίνονταν από διάφορες υπηρεσίες.

Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων η φερόμενη ως αρχηγός είναι μία 43χρονη ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού.

Η ίδια ήταν ψευδώς δηλωμένη σε συμβουλευτική εταιρία για να φαίνεται ότι είχε εισόδημα και ασφάλιση.

Στις συναντήσεις της ήταν πάντα περιποιημένη, φορούσε ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα και μιλούσε με πολύ επιτηδευμένο ύφος.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών οι Αρχές εντόπισαν στο σπίτι της περίπου 25 ρολόγια, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε ακριβές μάρκες. Το ένα κοστίζει κοντά στις 7.000, καθώς πρόκειται για μοντέλο μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς εξηγείται να κυκλοφορεί μια διεκπεραιώτρια με τόσο ακριβά αξεσουάρ και μάλιστα να έχει πάνω της 2.000 ευρώ χωρισμένα σε φακέλους, όπως αυτά που βρέθηκαν πάνω της όταν συνελήφθη.

«Εγώ έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνω αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», φέρεται να είχε δηλώσει σε καταστηματάρχη που είχε καθυστερήσει μια πληρωμή.

Εντός της οικίας της εντοπίστηκαν χιλιάδες ευρώ, χωρισμένα σε «ματσάκια», τα οποία τα έκρυβε σε σακούλες με περιοδικά, στις γλάστρες του μπαλκονιού και σε τρύπες μέσα στα έπιπλα. Στους αστυνομικούς είπε ότι ανήκουν στη κόρη της, η οποία τα απέκτησε νόμιμα.