Κύκλωμα εκβιαστών: «Κοιτούν» και ψηλότερα από τη «Νάνσυ» οι Αρχές – «Εκείνη έβλεπε ποιο μαγαζί έχει ανάγκη ή συνεχείς ελέγχους»

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα εκβιαστών με συμμετοχή δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι Αρχές πάντως φέρεται να «κοιτούν» και ψηλότερα από τη φερόμενη ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, που έχει ήδη συλληφθεί. Όπως ανέφερε ο σύμβουλος έκδοσης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» Νίκος Φιλιππίδης, υποστήριξε πως η αγορά «βοά» ότι υπάρχει άνθρωπος, ψηλότερα από τη «Νάνσυ», σε θέση – κλειδί.

«Υπήρχε γνώση, ανοχή ή και συνεργασία; Όλα αυτά διερευνώνται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και συμπλήρωσε «Υπάρχει έντονη φημολογία στην αγορά της Αθήνας, που φτάνει σε πρόσωπο σε θέσεις – κλειδιά» που βρίσκονται στις θέσεις τους χρόνια και μπορούν «να αποφασίζουν και να εγκρίνουν».

«Ντόμινο» από τη δράση του κυκλώματος

Παράλληλα, η δράση του κυκλώματος εκβιαστών που φαίνεται πως έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκτείνεται χρονικά τόσο που δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα.

Σύμφωνα με το MEGA και το LIVE News, ανακοινώσεις αναμένονται από μια σειρά φορείς που περιμένουν να δουν την έκταση του θέματος. Οι ανακοινώσεις αυτές αναμένεται να θέτουν το ζήτημα του επαναλέγχου πάρα πολλών αδειών.

«Θα μπορούσα να λειτουργήσω πέρα από το επιτρεπόμενο ωράριο»

Σε καταγγελία του στο MEGA, επιχειρηματίας του κέντρο της Αθήνας, αναφέρει για τη δράση του κυκλώματος: «Με είχε προσεγγίσει το συγκεκριμένο κύκλωμα μέσω ενός τρίτου ανθρώπου, ο οποίος μου έλεγε να δώσω χρήματα σε μηνιαία βάση για να μπορέσω να έχω μια πιο ήπια αντιμετώπιση όσον αφορά τους ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία. Μου είχε πει ότι τα ποσά αυτά ξεκινάνε από 500 ευρώ. Θα μπορούσα να λειτουργήσω πέρα από το επιτρεπόμενο ωράριο, το οποίο προβλέπει η άδειά μου και θα μπορούσα να ενημερώνομαι σε περίπτωση που θα υπάρξει κάποιος έλεγχος από κάποια υπηρεσία του Δήμου ή της Αστυνομίας. Αυτό έγινε στις αρχές του 2023».

Άλλος επιχειρηματίας που μίλησε για τη δική του εμπειρία, ανέφερε: «Ήταν ο συνδετικός κρίκος και ο ιθύνων νους για όλη αυτή τη δοσοληψία. Ήταν εκείνη που έβλεπε ποιο μαγαζί έχει ανάγκη ή ποιο μαγαζί έχει συνεχείς ελέγχους και πήγαινε εκείνη σαν σωτήρας και με το αζημίωτο έκανε κάποια πρόταση με σκοπό ο εκάστοτε επιχειρηματίας, να ενδώσει, να δώσει κάποια χρήματα, να έχει μια πιο ελαστική μεταχείριση».