Κύκλωμα με πλαστά rapid test: Υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ και διοικητής της ΕΛΑΣ κατηγορούνται – Πώς δρούσαν

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το κύκλωμα με τα πλαστά rapid test για τον κορονοϊό που δρούσε στον Έβρο με τη συμμετοχή ενός ιδιοκτήτη φαρμακείου, ενός διοικητή αστυνομικού τμήματος αλλά και στρατιωτικών.

Το κύκλωμα έδινε πλαστά rapid test σε πολίτες που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Για την υπόθεση συνολικά έχουν συλληφθεί 10 άτομα που φέρονται να έπαιρναν σε συνεννόηση με τον συνιδιοκτήτη φαρμακείου στο Σουφλί τα τεστ με το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια έδειχναν αυτά τα πλαστά rapid test στην εργασία τους και στους άλλους χώρους όπου απαιτούνται για να έχουν πρόσβαση και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα προστίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Θεσσαλονίκης.

Οι 10 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και πήραν αναβολή για να δικαστούν τελικά αύριο Παρασκευή. Οι συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι και σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται όσα τους προσάπτουν. Σημειώνεται ωστόσο, ότι οι κατηγορίες έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν κατά περίπτωση: έκδοση πλαστού πιστοποιητικού κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία κατ’ επάγγελμα, χρήση πλαστού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία στην έκδοση και παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου δεν είναι φαρμακοποιός αλλά διοικητικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το φαρμακείο ήταν της συζύγου του που πριν από λίγα χρόνια έφυγε από τη ζωή και ο 51χρονος κληρονόμησε το φαρμακείο της. Στο φαρμακείο εργάζεται και υπάλληλος με τη νόμιμη άδεια φαρμακοποιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δράση του κυκλώματος ήταν κοινό μυστικό σε όλη την περιοχή γύρω από το Σουφλί. Το συγκεκριμένο φαρμακείο δεν ήταν πάντα ανοιχτό αλλά όταν ο υπάλληλος ολοκλήρωνε τη δράση του στο υπουργείο Άμυνας, άνοιγε το φαρμακείο και φέρεται να περνούσε στο σύστημα τα rapid test έναντι αμοιβής. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να περνούσε και ορισμένα θετικά τεστ προκειμένου μετά από το απαραίτητο χρονικό διάστημα οι «πελάτες» να έπαιρναν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί ότι πελάτες του φαρμακείου μετακινούνταν από χιλιόμετρα μακριά για να κάνουν τα τεστ στο εν λόγω φαρμακείο και όχι σε άλλο φαρμακείο της περιοχής τους.

Η Αστυνομία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία και να καταγράψει πόσα πλαστά rapid test είχε εκδώσει το εν λόγω φαρμακείο και πόσο καιρό λειτουργούσε η «φάμπρικα». Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη ανησυχία είναι το ότι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα πήγαιναν στην υπηρεσία τους με πλαστό πιστοποιητικό.

-Ad-