Κύκλωμα προστασίας: Στην Ανακρίτρια Διαφθοράς σήμερα οι δέκα από τους συλληφθέντες

Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων για το μεγάλο κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες που εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, με την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων να οδηγείται σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς.

Στα δικαστήρια αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα δέκα από τους 19 συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί η απολογία των υπολοίπων.

Για τη δράση του κυκλώματος, στο οποίο με μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο έχουν εμπλοκή τουλάχιστον εβδομήντα πρόσωπα, έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη απάτη σε βάρος του Δημοσίου και άλλα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και μαστροπεία που στρέφεται κατά προσώπων που δεν έχουν συλληφθεί.

Στην ομάδα που θα βρεθεί ενώπιον της Ανακρίτριας σήμερα, θα είναι και η αστυνομικός που φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της εγκληματικής ομάδας και στενή σχέση με τον φερόμενο ως αρχηγό της. Στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενοι και άλλοι αστυνομικοί, με τρεις από αυτούς να είναι ήδη ανάμεσα στους δεκαεννέα που θα απολογηθούν σήμερα και αύριο. Πλην άλλων κατηγοριών που ανά περίπτωση βαρύνουν τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, η Εισαγγελία έχει απαγγείλει σε βάρος τους κατηγορίες για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παροχή υπηρεσίας αντίθετης προς τα καθήκοντα αστυνομικού υπαλλήλου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιωάννινα: Αιματηρό επεισόδιο σε δομή προσωρινής φιλοξενίας αλλοδαπών – Δύο συλλήψεις, ένας τραυματίας
5 Απριλίου, 2025
Άρτα: Στα χέρια της αστυνομίας μέλος σπείρας διαρρήξεων σπιτιών – Συνελήφθη για οπλοκατοχή
5 Απριλίου, 2025
Παράσυρση στη Χαλκιδική: Νέα στοιχεία για τον 26χρονο – Του είχαν πάρει το δίπλωμα για πέντε χρόνια, οδηγούσε μεθυσμένος
5 Απριλίου, 2025
Στο Καβούρι εντοπίστηκε η 46χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Ηλιούπολη – «Ήταν σαν να έχει πάρει χάπια»
5 Απριλίου, 2025
Έντεκα συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα
5 Απριλίου, 2025
«Πήγαινε κοιμήσου και θα έρθουμε το πρωί» – Σοκάρει η καταγγελία θύματος κακοποίησης για την αντιμετώπισή της από την αστυνομία
5 Απριλίου, 2025
Απάντηση Λακαφώση για την επαγγελματική του ιδιότητα: «Είμαι θύμα οργανωμένης επίθεσης – Ο Πλακιάς παρασύρθηκε»
5 Απριλίου, 2025
Νέο περιστατικό με ασυνείδητο οδηγό: Οδηγούσε με 204 χιλιόμετρα στην Περιφερειακή Υμηττού
5 Απριλίου, 2025
Κυψέλη: Το χρονικό της δολοφονίας του Τούρκου – Το συμβόλαιο θανάτου αξίας 250.000 δολαρίων και η «βόλτα» των δραστών με το τρένο
5 Απριλίου, 2025
Νέο μήνυμα Ιμάμογλου: «Μη φοβάστε» – Αύριο το έκτακτο συνέδριο του CHP
5 Απριλίου, 2025