Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού 19χρονης

Η βρετανική εφημερίδα SUN σήμερα (5/8/2019) φέρνει στο προσκήνιο μία νέα εκδοχή, για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 19χρονης Βρετανίδας στην Αγία Νάπα από 12 Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», ένας φίλος της 19χρονης ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί εξανάγκασαν την κοπέλα να αποσύρει την καταγγελία απειλόντας την ότι θα συλλάμβαναν όλους τους φίλους της.

Ο νεαρός φίλος της 19χρονης έδωσε στη δημοσιότητα το sms που του είχε στείλει η Βρετανίδα κατά τη διάρκεια παραμονής της στο αστυνομικό τμήμα και πριν συλληφθεί όπου ανέφερε: «Είναι τρελό. Δεν θα με αφήσουν να μιλήσω σε κανέναν. Μόλις προσπάθησαν να με κάνουν να υπογράψω κάτι άλλο. Προσπάθησα να στείλω φωτογραφία στη μαμά μου. Η Αστυνομικός μου φώναζε και μου το πήρε. Τους είπα ότι δεν υπογράφω χωρίς το δικηγόρο μου, δεν καταλαβαίνω. Έχουν ξεφύγει, με συνέλαβαν».

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της 19χρονης, κ. Michael Polak, «η ομολογία ελήφθη υπό καταπίεση, δεδομένων των απειλών που έγιναν. Δεν είχε προειδοποιηθεί και δεν της δόθηκε πρόσβαση σε δικηγόρο, όπως γίνεται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επιπλέον, της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει το αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται επίσης ότι δεν καταγράφηκε καμία από τις διαδικασίες στο κυπριακό αστυνομικό τμήμα».

Η νεαρή βρίσκεται υπό κράτηση με την κατηγορία δημόσιας βλάβης, ενώ την Τετάρτη 7 Αυγούστου αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη.

-Ad-