Κύπρος: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Δεκατρία νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σήμερα στην Κύπρο, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του κυπριακού Υπουργείου Υγείας.

Από 469 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 5 κρούσματα. Τα 3 άτομα έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Από 208 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Από 139 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, είχαμε 7 κρούσματα.

Τα τέσσερα άτομα είναι επαφές του ζευγαριού που είχε έρθει από την Ολλανδία στις 17/7 και ανακοινώθηκαν θετικοί στον ιό στις 26/7. Όλοι Κύπριοι, χωρίς συμπτώματα.

Τα δύο άτομα είναι επαφές του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 27/7, που ήταν επαφή άλλου κρούσματος που είχε εντοπιστεί μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (ανακοινώθηκε στις 24/7). Τα σημερινά κρούσματα δεν έχουν συμπτώματα.

Ένα άτομο επαφή της γυναίκας που ανακοινώθηκε στις 27/7 με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό από τις Φιλιππίνες στις 17/7. Ήταν σε περιορισμό. Το σημερινό κρούσμα είναι ο άντρας της που επέστρεψε μαζί της από τις Φιλιππίνες. Ζουν στην Λεμεσό.

Ένα άτομο στην Λεμεσό που έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι είχε συμπτώματα. Είπε ότι δεν είχε επαφή με κρούσμα και δεν έχει ταξιδέψει.

Δύο άτομα στην Λεμεσό. Έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό από την Αγγλία στις 20/7 και έκαναν ιδιωτικά το τεστ διότι ήθελαν να μεταβούν στα κατεχόμενα.

Ένα άτομο που επέστρεψε από την Σαντορίνη στις 25/7. Είναι στην Λεμεσό, δεν έχει συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι ήθελε να ελεγχθεί.

Ένα άτομο που είχε συμπτώματα και έκανε ιδιωτικά το τεστ, στην Λάρνακα.

Άρα από την Λεμεσό έχουμε σήμερα 7 άτομα. Τα 4 από τα 7 άτομα έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1080.