Κύπρος: Ένοχη η Βρετανίδα που είχε κατηγορήσει νεαρούς για βιασμό

Ένοχη κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανίδα, που είχε κάνει ψευδή καταγγελία για βιασμό της από δώδεκα Ισραηλινούς.

Η νεαρή κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, αφού σύμφωνα με την απόφαση, έδωσε εν γνώσει της ψευδή κατάθεση, ενώ δεν υπήρξε ένδειξη για βιασμό της και επιπλέον, προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με την απόφαση.

Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος και η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής κλήθηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας ένας αρχιαστυφύλακας που εργάζεται στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του αρχηγείου Αστυνομίας, ένας Λοχίας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, ένας αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης και μία Κοινωνική Λειτουργός που εργάζεται στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου.

Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από γυναίκες μέλη της οργάνωσης «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών». Το Δίκτυο υποστηρίζει ότι η 19χρονη Βρετανίδα αποτελεί θύμα της πατριαρχικής κοινωνίας και ότι έχει κακοποιηθεί από την ημέρα της καταγγελίας της από την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Μέλη του Δικτύου, εισήλθαν στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

-Ad-