Κορονοϊός: Θετικό 13χρονο κοριτσάκι που συμμετείχε σε πάρτι

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται 13χρονο κοριτσάκι που συμμετείχε στο πάρτι που διοργάνωσε άτομο στη Λάρνακα, το οποίο θα έπρεπε να είναι σε αυτοπεριορισμό.

Όπως μετέδωσε το «SigmaLive», το συγκεκριμένο άτομο επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της Κύπρου και διοργάνωσε πάρτι για την κόρη της στο οποίο βρέθηκαν και άλλοι μαθητές με αποτέλεσμα να μολυνθούν 8 άτομα.

Ένα από αυτά τα άτομα είναι 13χρονη η οποίο νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Το «SigmaLive» επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία ο οποίος επιβεβαιώσε την πληροφορία.

Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι εισήχθη το απόγευμα με πυρετό και πόνο στο στήθος στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Αφού επιβεβαιώθηκε το κρούσμα, η 13χρονη μεταφέρθηκε στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Η γενική της κατάσταση είναι καλή και είναι εκτός κινδύνου. Όπως μας λέχθηκε, δεν νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης αλλά στον παιδιατρικό θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται τα ύποπτα ή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Με αφορμή το περιστατικό, όπου η μετάδοση έγινε προφανώς μετά από την στενή επαφή μεταξύ των ατόμων, ο Δρ. Ηλία εφιστά την προσοχή και την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων διότι αν δεν γίνει αυτό τότε η κατάσταση ενδέχεται να κλιμακωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου ανέφερε πως χωρίς πανικό, αλλά με σύνεση και σοβαρότητα, να τηρηθούν όλα τα μέτρα πολύ σχολιαστικά διότι αν χαλαρώσουμε τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που λόγω των θερμοκρασιών δεν μεταδίδεται εύκολα, τότε μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα τους επόμενους.

Συνέστησε τήρηση των μέτρων με ευλάβεια καθώς η νόσος παραμένει εντός των πυλών και ίσως χειροτερεύσει με την αύξηση των αφίξεων από αεροδρόμια και λιμάνια.

-Ad-