Κύπρος: Μηδενικά τα κρούσματα κορονοϊού

Μηδενικά είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την Επιδημιολογική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία της δημοσιογραφική διάσκεψη για ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Το μηδενικό αποτέλεσμα προέκυψε από ένα σύνολο 1.996 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και τακτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Όπως είπε ο κ. Κωστρίκης, οι εργαστηριακές διαγνώσεις αφορούσαν εργαζόμενους σε κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας, σε χώρους εστίασης, σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων, σε εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο και εργοτάξια καθώς και σε επαναπατρισθέντες.

Επίσης εργαστηριακές διαγνώσεις έγιναν και από ιδιωτική πρωτοβουλία, στα Γενικά Νοσοκομεία, από παραπομπές, σε ειδικές ομάδες πληθυσμού και από τη διαδικασία ιχνηλάτισης.

Πρόσθεσε ότι τα συνολικά κρούσματα στην Κύπρο ανήλθαν στα 958.

Ο Λεόντιος Κωστρίκης σε αυτή την τελευταία διάσκεψη Τύπου με τα «φανταστικά», όπως είπε, αποτελέσματα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που επέδειξαν προς στην Επιδημιολογική Ομάδα.

«Ήταν μια προσπάθεια γεμάτη ένταση, αγωνία και δημιουργικότητα, ομαδικότητα, με καλές και κακές στιγμές», σημείωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγεία, Λευκωσίας, Μάριος Λοΐζου, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς 4 άτομα και 3 διασωληνωμένοι στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025