Κυρανάκης: Η δική του εκδοχή για το επεισόδιο στην προανακριτική επιτροπή

Τη δική του εκδοχή για το χθεσινό επεισόδιο στην αίθουσα της Προανακριτικής Επιτροπής, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι αυτός που τον τραμπούκισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διεξάγεται χωρίς την παρουσία κάμερας, ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, που αργότερα του ζήτησε συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κυβερνώντος, «επειδή έχει παρουσιαστεί μια εικόνα ότι ο Πολάκης ήταν ήρεμος κι εμείς τον προκαλέσαμε, θέλω να πω ότι ήταν η τρίτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Προανακριτική. Όταν εξαιρέθηκαν Πολάκης – Τζανακόπουλος είχαν έρθει τότε στην αίθουσα της γερουσίας και τραμπούκιζαν τον κ. Πλεύρη και τον κ. Μαρκόπουλο.

Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο κ. Ραγκούσης, μετά από εξέταση μάρτυρα, προκάλεσε έντονα τον βουλευτή μας, τον Στάθη Κωνσταντινίδη, ο οποίος μάλιστα πήρε τον λόγο και το ανέφερε. Η τρίτη φορά ήταν χθες, όταν εγώ δέχτηκα σωματική βία, επίθεση, χειροδικία. Σήκωσε χέρι βουλευτής εναντίον ενός άλλου βουλευτή. Ο κ. Γκιόλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά ζήτησε και συγνώμη, κάτι το οποίο τον τιμά».

Αναφορικά με το χρονικό των γεγονότων ο κ. Κυρανάκης τόνισε πως «επειδή ένας βουλευτής γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν κάμερες μέσα στην Προανακριτική έρχεται και τραμπουκίζει έναν άλλον και αυτός ο άλλος δεν ανταποδίδει την πρόκληση, εγώ όχι μόνο δεν αμύνθηκα, αλλά δεν συνέχισα και φραστική επίθεση αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του κ. Μπούγα, να πέσουν οι τόνοι.