Κυριακή του Πάσχα: «Κλειδώνουν» 2 νέα μέτρα – Όλες οι λεπτομέρειες

Αυξάνεται πλέον η πιθανότητα λήψης ακόμα πιο αυστηρών μέτρων για τις μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα, καθώς, τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση της κυκλοφορίας πολιτών στους δρόμους.

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για την πιθανότητα, ακόμα και πολίτες που μέχρι σήμερα τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, να “παρασυρθούν” από την ανάγκη τους να περάσουν με συγγενικά ή άλλα πρόσωπα την εορταστική ημέρα.

Η κυβέρνηση θορυβήθηκε ιδιαίτερα το Σάββατο, με τις εικόνες που μεταδόθηκαν κυρίως από παραλιακούς δήμους, που κατέγραφαν κοσμοσυρροή στους δρόμους και τις πλατείες. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνίες με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού και Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Πειραιά, αλλά και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς σε αυτές τις περιοχές παρατηρήθηκαν ανησυχητικές συναθροίσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο επιτελείο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις συνέπειες τυχόν πρόωρης χαλάρωσης στην εφαρμογή των μέτρων, καθώς όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το αμέσως επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και στα τέλη Απριλίου θα έχουμε μια πιο ασφαλή εικόνα για τον βαθμό στον οποίον πέτυχε η χώρα να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Στην επικοινωνία του υπουργού Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήταν στους δρόμους προκειμένου να επιτηρούν τους ελέγχους που έκανε η ΕΛΑΣ και η Δημοτική Αστυνομία έγινε ανταλλαγή απόψεων για το τί πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μην καταστεί δυνατή η μετακίνηση πολιτών από τη μία περιοχή στην άλλη αλλά και ο συγχρωτισμός μεταξύ πολιτών.

Πληροφορίες του Newsique αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, ώστε να αποφευχθούν συναθροίσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εστίες διασποράς του covid-19 και να τινάξουν στον αέρα την πρωτόγνωρη και επίπονη προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, θεωρείται πολύ πιθανό:

-Ad-
  1. να ανακοινωθεί άμεσα η απαγόρευση μετακινήσεων με Ι.Χ για τις ώρες που διαρκεί το πασχαλινό τραπέζι
  2. με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.