Κυριακό, τι άλλαξε;

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων, ήταν και εκείνο του Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ποιος, όμως, είναι ο κ. Τσουβάλας και γιατί θεωρείται έκπληξη η τοποθέτησή του, στη θέση του ΓΓ Δημόσιας Τάξης; Ήταν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την εποχή που συνέβη η τραγωδία στο Μάτι.

Τότε, η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Με τη λέξη «υπερήφανοι», η ΝΔ φωτογράφιζε τον κ. Τσουβάλα, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αστυνομία την υπόθεση στο Μάτι.

Και η απορία είναι απλή: Τι άλλαξε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα σε 11 μήνες, ώστε να… επανεκτιμήσει τις ικανότητές του;

-Ad-