Κυριάκος Μητσοτάκης: Γενέθλια σήμερα για τον πρωθυπουργό – Πόσα κλείνει

Σήμερα, στις 4 Μαρτίου 2024, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, γιορτάζει τα 56 του χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόεδρος της ΝΔ από τις 10 Ιανουαρίου 2016 και πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 7 Ιουλίου 2019.

Με την πολιτική αποφάσισε να ασχοληθεί στα 35 του περίπου χρόνια, όταν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Μόλις έκλεισε τα 45, ο Αντώνης Σαμαράς τον κάλεσε να γίνει για πρώτη φορά υπουργός, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στα 51 του εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».

Είναι παντρεμένος από το 1997 με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. Το ζευγάρι χώρισε το 2008 και επανασυνδέθηκε το 2013.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από την οικογένειά του – η οποία αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο – αγαπά πολύ την άθληση.