Λ. Αβραμάκης στο newsique: «Η ΝΔ λειτουργεί ως καταλύτης και πολλαπλασιαστής της οικονομικής κρίσης»

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ προκάλεσε την οικονομική ύφεση ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του κράτους. Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η υποχώρηση της οικονομίας επιδεινώθηκε, πολύ πριν το lockdown του οποίου οι οικονομικές συνέπειες δεν έχουν ακόμα καταγραφεί.

Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που υιοθετεί η κυβέρνηση, θα πλήξουν ακόμα περισσότερο την πραγματική οικονομία και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι γενικευμένες μειώσεις μισθών, η καθίζηση του τουρισμού, η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης, η αναπόφευκτη σε αυτά τα πλαίσια ραγδαία αύξηση της ανεργίας αλλά και της αδήλωτης εργασίας, οι σπασμωδικές κινήσεις δήθεν προσέλκυσης επενδυτών από το εξωτερικό, η απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας συγκράτησης των εισοδημάτων του ενεργού πληθυσμού, η ανακατεύθυνση πόρων του ΕΣΠΑ για την εξυπηρέτηση λίγων αντί για την κάλυψη πραγματικών αναγκών των παραγωγικών δυνάμεων και της κοινωνίας, είναι μερικά μόνα δείγματα γραφής μιας πολιτικής που προκαλεί την ύφεση.

Η ΝΔ κόπτεται αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ και την τακτοποίηση κομματικών στελεχών.

Η ανακοπή κρίσιμων προγραμμάτων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όπως οι βιολογικές καλλιέργειες και η δάσωση αγροτικών γαιών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η ανακοπή του προγράμματος υποτροφιών για τους νέους επιστήμονες, η εκκίνηση διαδικασιών σταδιακής ιδιωτικοποίησης των νερών και της ΔΕΗ, η ιδιωτικοποίηση των εταιριών φυσικού αερίου, η θεσμοθέτηση διαδικασιών πλήρους παράκαμψης κάθε προστατευτικής για το περιβάλλον διάταξης, η προκλητική χρηματοδότηση εν μέσω ύφεσης ΜΜΕ και εργολάβων, ο διπλασιασμός του αντιτίμου για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, η απίστευτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση προσλήψεων για τα Νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης, η υποβάθμιση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, το σκάνδαλο με τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, οι απευθείας αναθέσεις με «διαγωνισμούς» που απευθύνονται σε μια κάθε φορά εταιρία, είναι μερικά μόνο από τα κατορθώματα της κυβέρνησης σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καθίσταται κάθε ημέρα φτωχότερη οικονομικά, τη στιγμή που για λίγους και εκλεκτούς και αυτή η κρίση μετατρέπεται σε χρυσή ευκαιρία.

Η χώρα, η ελληνική κοινωνία, χρειάζονται άμεσα την αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται με αφορμή τον κορωνοϊό. Τώρα είναι που χρειαζόμαστε τα χρήματα που συγκέντρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, προκειμένου να στηριχθεί οριζόντια και χωρίς γεωγραφικές προτεραιότητες, συνολικά η ελληνική οικονομία. Λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα και τα μέτρα στήριξης που όπως φαίνεται θα υιοθετήσει τελικά η Ευρώπη για το 2021, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να περιορίσουμε όσο γίνεται την ύφεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, και ο Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που ασκούμε με συνέπεια και παρά τις προκλήσεις, έχουμε καταθέσει ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα προτάσεων, το «Μένουμε Όρθιοι» επικαιροποιημένο και άμεσα υλοποιήσιμο. Με την υιοθέτηση αυτών των προτάσεων προστατεύεται πρώτα και κύρια το εισόδημα όλων των πολιτών, στηρίζεται η κατανάλωση που είναι βασικός μοχλός της οικονομικής μας δραστηριότητας, στηρίζονται αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, οι δυνάμεις δηλαδή του πρωτογενούς τομέα, στηρίζεται η βαριά μας βιομηχανία, ο τουρισμός και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, ενισχύονται στο μέτρο του εφικτού τα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πολιτική της ΝΔ αντίθετα, πολλαπλασιάζει την ύφεση, μειώνει τα έσοδα και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, κατευθύνει τους δημόσιους (εθνικούς και ευρωπαϊκούς) πόρους στα χέρια λίγων, εξωθεί στο δανεισμό μεγάλο μέρος υγιών επιχειρήσεων και πολιτών, καταλύει για άγνωστο διάστημα βασικά εργασιακά δικαιώματα, θέτει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, πολλαπλασιάζει την ανεργία και δημιουργεί προϋποθέσεις για μια οικονομική και κοινωνική κρίση πολύ χειρότερη από αυτή των Μνημονίων.

Πρόκειται για την πιο ακατάλληλη κυβέρνηση στις χειρότερες δυνατές συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής δυστυχώς θα έχει πολλές και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες συνέπειες για όλους μας.

-Ad-