Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στα χωριά Κολχικό, Δρακόντιο και Αδάμ

Ακατάλληλο είναι το νερό στις κοινότητες Κολχικό, Δρακόντιο και Αδάμ όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά. Απαγορεύεται η χρήση του νερού για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων μέχρι νεοτέρας λόγω αυξημένων τιμών φθορίου.

Το πρόβλημα για τους επαγγελματίες του Κολχικού είναι ακόμα μεγαλύτερο διότι όπως λένε με τη χρήση εμφιαλωμένων νερών και φίλτρων ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων τους.

Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει ρύθμιση για έκπτωση στους λογαριασμούς ύδρευσης έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

Πρόβλημα με υπέρβαση του ορίου νιτρικών στο νερό καταγράφεται και στην κοινότητα Αδάμ, όπου επίσης οι κάτοικοι δεν πρέπει να το καταναλώνουν. Σε εξέλιξη είναι εργασίες για αποκατάσταση της μονάδας αντίστροφης όσμωσης και σύνδεση του δικτύου με γεώτρηση στην περιοχή Ζαγκλιβερίου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025