Λαγουβάρδος: Οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής ιστορίας

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας – Τι αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος, για το φετινό καλοκαίρι.

Με αφορμή την υψηλή θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τρίτης, τόνισε ότι «για 8 ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν από 5 βαθμούς και πάνω υψηλότερη από την κανονική τιμή».

«Δυστυχώς δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε ο γνωστός μετεωρολόγος και προειδοποίησε: «Οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής μας ιστορίας».

Η ανάρτηση του Κώστα Λαγουβάρδου:

«Μια ζεστή Αθήνα…

Παρακολουθούσα τη θερμοκρασία στην Αθήνα το βράδυ που μας πέρασε, ενδεικτικά αναφέρομαι στον σταθμό μας στο Γκάζι, τα μεσάνυχτα 18 προς 19 Ιουνίου η θερμοκρασία ήταν 30 βαθμοί!

Να υπενθυμίσω εδώ ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία Ιουνίου στο Γκάζι είναι 30.5 βαθμοί, δηλαδή η θερμοκρασία χθες τα μεσάνυχτα ήταν όσο η κανονική μέγιστη της ημέρας!

Κοιτώντας τις καταγραφές από τις αρχές του Ιουνίου, δύο γρήγορες παρατηρήσεις:

  • εκτός της 1ης Ιουνίου, οι μέγιστες τιμές στο Γκάζι ήταν όλες τις ημέρες, μέχρι και σήμερα 19 Ιουνίου, υψηλότερες από την τιμή των 30.5 βαθμών (η κανονική τιμή, όπως προαναφέρθηκε)
  • Για 8 ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν από 5 βαθμούς και πάνω υψηλότερη από την κανονική τιμή, φθάνοντας μάλιστα στις 13 Ιουνίου στους 40.7 βαθμούς!

Δυστυχώς δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή τις επόμενες ήμερες, οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής μας ιστορίας (και στην Αθήνα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας). Θα επανέλθουμε στο τέλος του μήνα…».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025