Λακωνία: Ο συγγενής που βίασε τη 13χρονη φέρεται να είναι ο πατέρας του παιδιού της

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα γίνονται γνωστά από την κακοποίηση 13χρονης στη Μάνη. Το κορίτσι φέρεται να βιάστηκε τόσο από συγγενικά της πρόσωπα, όσο και από αλλοδαπούς και μάλιστα πριν λίγο καιρό γέννησε σε μαιευτήριο των Αθηνών.

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν φανερώθηκε η εγκυμοσύνη του κοριτσιού, ενώ διέμενε ακόμα στη Μάνη. Βάσει όσων υποστήριξε η ανήλικη φέρεται να είχε βιαστεί από δύο αλλοδαπούς, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές και έναν Βούλγαρο, που ζούσαν σε οικισμό της Ανατολικής Μάνης. Μετά την κατάθεση της ανήλικης που υπέδειξε τα δύο συγκεκριμένα άτομα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους, με τους ίδιους να παραδέχονται μεν τη συνεύρεση με τη 13χρονη, να αρνούνται ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, ισχυριζόμενοι ότι τα πάντα έγιναν με τη συναίνεση της ανήλικης.

Πατέρας του παιδιού ο συγγενής που τη βίασε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου χθες στο LiveNews τον Φεβρουάριο του 2023 το παιδί κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συγγενή της, ενώ ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να της έδινε και ουσίες. Οι Αρχές υποψιάζονται πως ο εν λόγω άνδρας είναι και ο πατέρας του παιδιού που γέννησε το 13χρονο κορίτσι στην Αθήνα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ του Mega, αυτός ο άνδρας κρατείται σε φυλακές της χώρας για άλλο αδίκημα.

Πώς αποκαλύφθηκε η κακοποίηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Λακωνικού Τύπου», από τις αρχές Οκτωβρίου 2022 η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό της περιβάλλον, όταν ξεκίνησε να παίρνει ανεξήγητο βάρος και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ακολούθως ο γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά, συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Στην αναφορά υπογραμμιζόταν πως η ανήλικη μαθήτρια έχρηζε άμεσης γυναικολογικής εξέτασης από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και το κορίτσι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και από εκεί σε μαιευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη. Έκτοτε, και μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μετά τον τοκετό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησε διαδικασία αναδοχής/υιοθεσίας του παιδιού, ενώ αναμένεται και το επίσημο πόρισμα σχετικά με την πατρότητα του βρέφους. Σύμφωναμε τον Λακωνικό Τύπο χθες (22/3) η ανήλικη κοπέλα μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή των Πατρών.

«Υπήρχαν ενδείξεις κακομεταχείρισης των παιδιών»

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η ανήλικη ανήκει σε οικογένεια Ελλήνων, η οποία συνολικά απαριθμεί έξι παιδιά εκ των οποίων το ένα αγόρι. Μαρτυρίες αναφέρουν πως όλα τα παιδιά της οικογένειας ζούσαν παραμελημένα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τα ανήλικα τέκνα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως μόλις ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας, ο πατέρας της ανήλικης οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με την υπόθεση αλλά με τα ναρκωτικά.