Λαμία: 33χρονη γέννησε στο αυτοκίνητο – «Βοήθεια, κρατάω το κεφάλι του μωρού στα χέρια μου»

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε μία 33χρονη η οποία γέννησε στον δρόμο από Άμφισσα για Λαμία το βράδυ της Πέμπτης (13/1) μέσα στο αυτοκίνητο που ήταν με τον σύζυγό της. Όπως αποκαλύπτει ο άνδρας κάποια στιγμή η γυναίκα του φώναζε «βοήθεια» ενώ του είπε «κρατάω το κεφάλι του μωρού στα χέρια μου».

O πατέρας του νεογέννητου αναφέρει πως έτρεχε με 200 χλμ στον δρόμο για να προλάβει να πάει την 33χρονη στο νοσοκομείο Λαμίας.

Τόσο μητέρα όσο και το νεογέννητο κοριτσάκι είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Μάλιστα πρόκειται για το τρίτο παιδί του ζευγαριού που έχει ακόμη δύο αγοράκια.

Στο νοσοκομείο Άμφισσας δεν υπήρχε γυναικολόγος το βράδυ της Πέμπτης και έτσι το ζευγάρι αναγκάστηκε να τρέχει μέσα στη νύχτα με παγετό στον δρόμο και με υπερβολική ταχύτητα για να φτάσει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

«Δεν εφημερεύει απόψε γυναικολόγος μας είπαν στο νοσοκομείο της Άμφισσας»

Ο 38χρονος πατέρας εξηγεί πως η ψυχραιμία του και το ότι είναι επαγγελματίας οδηγός, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ότι η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

«Το πρωί της Πέμπτης πήγαμε στον γιατρό του νοσοκομείου της Άμφισσας και μας είπε ότι είναι πολύ πιθανό το Σαββατοκύριακο να γεννήσει η γυναίκα μου. “Αν δεν γεννήσει μεχρι τότε, ελάτε τη Δευτέρα ξανά” μας είπε ο γυναικολόγος. όμως γύρω στις 10:30΄ το βράδυ η γυναίκα μου άρχισε να έχει πόνους και κατάλαβε ότι πλησιάζει η ώρα για να γεννήσει. Πήραμε τηλέφωνο στο νοσοκομείο της Άμφισσας και μας είπαν ότι δεν εφημερεύει γυναικολόγος και ότι αν πάμε εκεί πρέπει να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στη Λάρισα…..», λέει ο 38χρονος.

«Με τη γυναίκα μου να σφαδάζει από τους πόνους πήραμε την απόφαση να πάμε μόνοι μας Λαμία, αφού τηλεφωνήσαμε στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι εφημερεύει γυναικολόγος. Παρά τον παγετό, έδειχνε -4 το θερμόμετρο στο αυτοκίνητο, έτρεχα με υπερβολική ταχύτητα. Ευτυχώς γνωρίζω πολύ καλά το δρόμο, όμως η αγωνία ήταν τόσο μεγάλη που αναγκαστικά έπρεπε να τρέξω. Όταν φτάσαμε έξω από τη Λαμία ακούω τη γυναίκα μου να λέει …”βοήθεια, κρατάω το κεφάλι του μωρού στα χέρια μου”….τότε σταμάτησα και πήρα τηλέφωνο την αστυνομία….» περιγράφει.

«Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα»

Αναφερόμενος στους αστυνομικούς ο 38χρονος εξηγεί πως τους ευχαριστεί καθώς «πολύ γρήγορα έκλεισαν διασταυρώσεις και φανάρια για να περάσουμε γρήγορα».

«Στην εθνική οδό πρέπει να πήγαινα με 200χλμ και μέσα στην πόλη περάσαμε με μεγάλη ταχύτητα. Δεν ήξερα πως να πάω στο νοσοκομείο και ευτυχώς με οδήγησε το περιπολικό, αφού αναγκάστηκα να κόψω ταχύτητα για να περάσει μπροστά. Μόλις φτάσαμε στα Επείγοντα η γυναίκα μου γέννησε το τρίτο μας παιδάκι , που ειναι κοριτσάκι και είναι καλά και οι δυό τους. Εγώ ακόμα δεν έχω συνέλθει από όλο αυτό που έζησα και ευχαριστώ το Θεό που όλα πήγαν καλά. Θέλω όμως να θέσω ένα ερώτημα προς το νοσοκομείο της Άμφισσας. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σε επιφυλακή από το σπίτι ένας γυναικολόγος για να έρχεται σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις;….», επισημαίνει κλείνοντας.

Πηγή:lamiareport.gr