Λαμία: Απείλησαν αστυνομικό – «Θα σε φυτέψουμε»

Αναστάτωση επικράτησε στην Ανθήλη Λαμίας, όταν ομάδα Ρομά ξεκίνησε για άγνωστο λόγο να πετά πέτρες σε σπίτια, νωρίς το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ξεσηκωθούν και να ξεκινήσουν επεισόδια.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο απαγόρευσης μετακινήσεων, οι Ρομά «έσπασαν» την καραντίνα και άρχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, με αποτέλεσμα να κληθεί στο σημείο η αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στο σημείο, τα πνεύματα ηρέμησαν σύμφωνα με το lamiareport.gr, ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να προσαγάγουν έναν νεαρό Ρομά, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ένας από αυτούς που πετούσαν πέτρες σε συγκεκριμένο σπίτι, οι άλλοι Ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και δημιουργήθηκε νέα ένταση.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε νέα επίθεση με πέτρες και ότι μια από αυτές έσπασε παράθυρο σπιτιού και χτύπησε μια ηλικιωμένη γυναίκα στον αυχένα.

Οι Ρομά απειλούσαν αστυνομικό, στο σπίτι του οποίου πετούσαν πέτρες, λέγοντας ότι «αν πας στο χωράφι εκεί θα σε φυτέψουμε». Δεν έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία εάν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.