Λαμία: Κακοποιούσε το 2,5 μηνών αγοράκι του και αφέθηκε ελεύθερος

Σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, δικάστηκε σήμερα ο 35χρονος από την Ευρυτανία για την κακοποίηση του μόλις 2,5 μηνών αγοριού του τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όσα του καταλόγιζαν και διατήρησε την ποινή των 28 μηνών που του είχε επιβάλλει πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, όπως ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος περιέγραψε στην αγόρευσή του μια σοκαριστική κατάσταση με έναν «πατέρα» που δεν άντεχε το κλάμα του ίδιου του του παιδιού, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος της έδρας, «η πράξη – κατηγορία επικίνδυνη, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα και για το λόγο αυτό η εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό έγινε σε σύνθεση Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και όχι σε σύνθεση Μικτού Ορκωτού. Έτσι με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας το Δικαστήριο σας επιβάλλει ποινή φυλάκισης 28 μηνών, όπως και πρωτόδικα με 3ετη αναστολή».

Πρόσθεσε όμως την παρατήρηση – συμβουλή προς τον 35χρονο «προσέξτε από δω και πέρα. Χάσατε ως γονιός το ένα παιδί, μη χάσετε και το άλλο».

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, το παιδάκι που πλέον έχει κλείσει τα 4 έτη δόθηκε σε ίδρυμα στην Αθήνα και από κει μεγαλώνει πλέον σε ανάδοχη οικογένεια. Το άλλο παιδί της οικογένειας που είναι έξι ετών είναι με τη μητέρα του που έχει χωρίσει από τον 35χρονο.

Περιγραφές που σοκάρουν

Στο Δικαστήριο όμως ακούστηκαν και άλλα ανατριχιαστικά στοιχεία που αφορούσαν την κακοποίηση του βρέφους και ειδικά από την παιδίατρο που είχε καταθέσει και στο προηγούμενο δικαστήριο. Εκτός από τους μώλωπες και το αιμάτωμα στο κεφάλι που είχε προκαλέσει στο μωρό ο 35χρονος, κάποια στιγμή το Φεβρουάριο του 2016 είχε έρθει αντιμέτωπη και με σημάδια καψίματος στο μωρό. Οι γονείς μάλιστα είχαν ισχυριστεί ότι ήταν εξάνθημα.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι περιγραφές για το παιδί που είχε μεταφερθεί σε κατάσταση σοκ, παρουσιάζοντας λυγμούς χωρίς κλάμα και ήταν φανερό ότι είχε κακοποιηθεί, ενώ οι γονείς είχαν μεγάλη δυσχέρεια στην επικοινωνία και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους.

Στις ερωτήσεις της έδρας ο 35χρονος δικαιολόγησε το αιμάτωμα στο παιδί του με το χτύπημα που του κατάφερε από τη βέρα που φορούσε, ενώ δήλωσε άγνοια για τα καψίματα.

Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί των κατηγοριών η μητέρα του βρέφους, αλλά και η μητέρα και ο αδερφός του δράστη για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς το ένα εκ των δύο βίαιων περιστατικών είχε γίνει στο σπίτι τους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη τριών ατόμων στα Καμίνια για κατοχή ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Αμοργός λόγω των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Νέο μπαράζ δονήσεων – Κατολίσθηση στην Καλντέρα την ώρα του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τα γυρίζει ξανά η Ειρήνη Μουρτζούκου για την Πισπιρίγκου – «Δεν θυμάμαι, έμοιαζε με εκείνη, δεν την ήξερα»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότεροι από 1.100 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ από την 1η Φεβρουαρίου – «Πρωτόγνωρη ακολουθία χωρίς ισχυρή δόνηση»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Μην ξανακάνεις καταγγελία θα σε σφάξω» – Χτυπούσε τη μητέρα του ο άνδρας που ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στο Κερατσίνι
12 Φεβρουαρίου, 2025