Λαμία: Προφυλακίστηκε ανήλικος που λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες

Μαζί με δύο ακόμη ανήλικους είχαν διαπράξει τέσσερις ληστείες και μία κλοπή…

Σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας που διατηρεί πτέρυγα για νέους και ανήλικους, οδηγήθηκε ο ανήλικος Ρομά, που μαζί με άλλους δύο επίσης ανήλικους, λήστευε ανήμπορες ηλικιωμένες γυναίκες μέσα στα σπίτια τους ή ακόμη και στις αυλές τους.

Ο συγκεκριμένος ανήλικος το είχε σκάσει από το Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε. Βόλου λίγο πριν τα Χριστούγεννα (στις 22-12-2020), όπου εξέτιε ποινή που του είχε επιβάλλει το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μεσολογγίου για άλλες παράνομες πράξεις του.

Στην απολογία του παραδέχτηκε ότι έκανε τις ληστείες προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα να πάει να δει τον άρρωστο πατέρα του στη Ναύπακτο. Δε δέχτηκε ότι χτύπησε κάποια γυναίκα, ωστόσο ήταν αυτός που τραβούσε τις αλυσίδες από το λαιμό τους, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσε προς 30 ευρώ τη μία σε ανθρώπους στη Λαμία.

Από τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, οι τρεις ανήλικοι εμπλέκονται τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις ληστείας και μία κλοπή το διάστημα από 31/1/21 έως 15/2/21.

Οι περιπτώσεις προφυλάκισης ανηλίκων δεν είναι συνηθισμένη και γίνεται μόνο σε περιπτώσεις κακουργημάτων όπου αποδεικνύεται χρήση βίας, κάτι που συμβαίνει στη διάπραξη ληστειών. Η διάρκειά της είναι το πολύ έξι μήνες που σημαίνει ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα οριστεί σύντομα η τακτική δικάσιμος προκειμένου και οι τρεις (οι άλλοι δύο αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Πηγή: lamiareport.gr