Λαμία: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια της φωτιάς

Την ώρα που οι έρευνες για τη φωτιά που έκαψε το εργοστάσιο στη Λαμία συνεχίζονται και οι Αρχές κάνουν φύλο και φτερό τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, οι εικόνες που παρουσίασε το Live News προκαλούν αντιδράσεις και όλα δείχνουν πως έρχονται αλλαγές τόσο στην τυποποίηση όσο και στη διάθεση των σχολικών γευμάτων.

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού βρίσκεται πάντα ανοιχτό. Η Πυροσβεστική τη νύχτα της περασμένης Κυριακής ειδοποιήθηκε καθυστερημένα, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε χρόνο ρεκόρ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ξεκίνησε στις 20:30 το βράδυ όταν δεν υπήρχε κανείς στις εγκαταστάσεις. Ο φύλακας έφτασε μισή ώρα μετά, ενώ υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει ότι ακούστηκαν εκρήξεις από διαφορετικά σημεία πριν οι φλόγες αρχίσουν να τυλίγουν το εργοστάσιο.

Γονείς στη Λαμία δηλώνουν στο Live News αγανακτισμένοι από τα σχολικά γεύματα που συσκευάζονταν στο εργοστάσιο και μοιράζονταν στα παιδιά τους. Μιλούν για αδιαφορία και ανευθυνότητα στο βωμό του κέρδους και μας δείχνουν εικόνες με σάπια μήλα, τρίχες ακόμα και σκουλήκια σε τρόφιμα.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Live News πήρε φωτιά. Γονείς και παππούδες παιδιών τόνιζαν πως τα συγκεκριμένα σχολικά γεύματα ήταν στην καλύτερη περίπτωση για πέταμα. Με τα κρεατικά, όπως καταγγέλλουν, να είναι άψητα και μέσα στις μερίδες να υπάρχουν ακόμα και πούπουλα.

Όλα δείχνουν πως ο θόρυβος από τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών θα φέρει πολύ σύντομα αλλαγές στον τρόπο διάθεσης των σχολικών γευμάτων.

«Συνεργασία του ΟΠΕΚΑ με τον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τακτικών συστηματικών ελέγχων των σχολικών γευμάτων από αρμόδια κλιμάκια (του ΕΟΔΥ) σε επίσημα κρατικά εργαστήρια προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη νέα σχολική χρονιά», αναφέρει σε δημοσίευμά του το newsit.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έλεγχοι θα ενταθούν ώστε στο μέλλον να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες για τροφικές δηλητηριάσεις μαθητών από τα σχολικά τους γεύματα.

Οι καταγγελίες γονέων συνεχίζονται, οι σκέψεις της κυβέρνησης οριστικοποιούνται και οι έρευνες για την εκδήλωση της φωτιάς στο εργοστάσιο της Λαμίας μπαίνουν στην τελική ευθεία. Πολύ σύντομα οι Αρχές θα είναι σε θέση να δώσουν απάντηση για το πότε και πώς ξεκίνησε και γιατί έκαψε όλους τους χώρους, εκτός από εκείνους της παραγωγικής διαδικασίας.

Σοκαριστικές φωτογραφίες – ντοκουμέντο με τα σάπια τρόφιμα