Λάππας: «Η τιμολόγηση των φαρμάκων ήταν πολιτική απόφαση. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι»

«Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε μια χώρα της κασέτας και των κοριών. Αυτό σας αξίζει, αυτό σας αρμόζει, γι’ αυτό και μόνο είστε ικανοί», ανέφερε, στην προανακριτική επιτροπή, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΝΔ, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε:

«Είναι ντροπή πως η Ελλάδα θα είναι η 3η χώρα που θα ελεγχθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δίωξη εισαγγελικής λειτουργού, που επιδιώχθηκε με λύσσα και εκδικητικότητα, από την πρώτη μέρα».

«Η τιμολόγηση των φαρμάκων ήταν πολιτική απόφαση. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι», σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στο έδαφος των υπερτιμολογήσεων αναπτύχθηκε και το κόλπο της τεχνητής ζήτησης των σκευασμάτων του φαρμακευτικού κολοσσού. «Δεν θέλετε να τα αντιμετωπίσετε με θάρρος, αν και σας είπαμε ότι πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τα αποκαλύψουμε», είπε ο βουλευτής. «Κύριε Πλεύρη, μια φορά δεν παραδεχθήκατε στην επιτροπή ότι υπάρχει σκάνδαλο, αν και ο αρχηγός σας δημοσίως τρεις φορές παραδέχθηκε ότι είναι σκάνδαλο διεθνές και με πολλούς πιθανούς ενόχους», επισήμανε ο κ. Λάππας και συμπλήρωσε: «Προσπάθειά σας είναι να πείσετε την κοινή γνώμη ότι το σκάνδαλο Novartis, που έχει βάθος αμέτρητο, δεν υπάρχει».

«To σκάνδαλο ερευνάται στα 4/5 της Οικουμένης. Σε όλες αυτές τις χώρες που ερευνάται είναι σκευωρία; Η προσπάθειά σας είναι να δείξετε πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Η ίδια η Ελένη Ράικου έχει μιλήσει για κορωνίδα των σκανδάλων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός έχει χύσει πολύ αίμα και ιδρώτα για να καλύψει τις απώλειες του εθνικού πλούτου».

«Με λύσσα πολεμήσατε από την πρώτη στιγμή και τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς», υπογράμμισε ο κ. Λάππας, σημειώνοντας ότι η δίωξη Τουλουπάκη θα στιγματίζει το πολιτικό σύστημα και τη δικαιοσύνη. Ιδίως για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι «πανηγυρίζουν οι μαφιόζοι της Οικουμένης». Όσο για τη δίωξη Τουλουπάκη, κατήγγειλε πως την είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι προκάλεσε πλήθος ακυροτήτων στην προδικασία. Ανάμεσα σε αυτές η εξέταση μαρτύρων, εκτός του θέματος της επιτροπής, όπως οι κ.κ. Αθανασίου και Τσατάνη, όπως ο Σάμπυ Μιωνής.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα Ζαχαρή-Σοφουλάκη. «Ο νόμος προβλέπει ότι η εισαγγελική έρευνα γίνεται πάντα από μονοπρόσωπο όργανο που λέγεται εισαγγελέας. Γιατί είχαμε δύο εισαγγελείς ισότιμους στην έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών; Μήπως για να ισορροπήσουμε πιθανόν κάποια κακή εξέλιξη, μήπως κάποιος εκ των δύο λοξοπατήσει; Ο κ. Σοφουλάκης δεν αφήνει γραμμή στο πόρισμά του να μην αντιμετωπίσει με επιχειρήματα τις αιτιάσεις των μηνυτών», τόνισε ο κ. Λάππας.

-Ad-