onlarissa.gr

Λάρισα: Ποντίκια σε οικόπεδο δίπλα από σχολεία

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από την Λάρισα – Τα ποντίκια βρίσκονται κοντά σε σχολεία

Η κατάσταση που διαμορφώνεται σε περιοχή στη Λάρισα, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη με το πέρασμα του χρόνου. Αιτία τα ποντίκια που έχουν βρει καταφύγιο σε οικόπεδο, πολύ κοντά σε σχολεία. Τα τρωκτικά βγαίνουν στους δρόμους και αρχίζουν να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους της να εμφανίζονται δικαιολογημένα ανήσυχοι. Όσο περνά ο χρόνος, χωρίς το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται, οι φόβοι για μολύνσεις ενισχύονται. Όλα αυτά, λίγους μήνες πριν φτάσει το φετινό καλοκαίρι.

Ένα τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και μερικούς μήνες σε περιοχή μέσα στη Λάρισα και ειδικότερα στη συνοικία της Νέας Πολιτείας επί της οδού Τσιτσάνη, όπου ποντίκια καθημερινά «σουλατσάρουν» στην περιοχή αποτελώντας απειλή για τη δημόσια υγεία.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το 7ο ΕΠΑΛ, βορειοδυτικά του 15ου Γυμνασίου – Λυκείου έχει γίνει κυριολεκτικά τρυπητήρι από τις εκατοντάδες τρύπες που έχουν ανοίξει τα τρωκτικά, από όπου και πετάγονται διαρκώς βγαίνοντας στον δρόμο, αλλά και στις γύρω περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν το γεγονός και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος, καθώς ο πληθυσμός των ποντικιών αυξάνεται δραματικά.

Δείτε τις εικόνες του onlarissa.gr από το σημείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τον δήμο να δώσει εντολή σε συνεργεία να σπεύσουν για απολύμανση. Όπως λένε αν αυτό δεν συμβεί τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα όταν ο υδράργυρος αρχίσει να ανεβαίνει ενόψει του καλοκαιριού.