Λάρισα: «Τον μπαμπά τον φοβάμαι» – Οι καταθέσεις της μητέρας και του ιδιοκτήτη παιδότοπου

Σοκάρουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση στη Λάρισα όπου γιατρός καταγγέλλεται για ασέλγεια στην κόρη του.

«Τον μπαμπά τον αγαπάω, αλλά τον φοβάμαι» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων στην παιδοψυχολόγο, παρουσία αστυνομικών, το 3,5 ετών κοριτσάκι από τη Λάρισα, που εξετάστηκε με υπόνοιες για ασέλγεια από τον ίδιο του τον πατέρα, που είναι γνωστός γιατρός της περιοχής.

Στο μεταξύ, σοκάρει η κατάθεση της μητέρας του μόλις 3,5 ετών κοριτσιού, στο οποίο φέρεται να ασέλγησε ο γιατρός πατέρας του από τη Λάρισα, ενώ ανατριχιαστική είναι και η περιγραφή του ανθρώπου που κατήγγειλε το περιστατικό στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην κατάθεσή της, η μητέρα του παιδιού φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «από τον πρώτο κιόλας χρόνο του γάμου μας αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Με χτυπούσε και με κακομεταχειριζόταν. Παρότι του είχα κάνει μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία η οποία ακόμη εκκρεμούν δικαστικά, έμενα μαζί του γιατί πάντα με έπειθε οτι θα αλλάξει». Παράλληλα φέρεται να είπε ότι η ίδια χρειάστηκε ακόμα και να νοσηλευτεί, «διότι με είχε χτυπήσει τόσο πολύ, που μου έσπασε τη μύτη».

Τα χειρότερα όμως στην συμπεριφορά του 47χρονου, σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού ήρθαν με την εγκυμοσύνη και τη γέννηση του κοριτσιού. «Όταν γεννήθηκε το παιδί άρχισαν ακόμη πιο περίεργες καταστάσεις. Κυκλοφορούσε μονίμως εντελώς γυμνός. Έπαιρνε το παιδί αγκαλιά, ενώ ήταν γυμνός και το ακουμπούσε στα γεννητικά του όργανα. Επίσης, όταν έκανα μπάνιο το παιδί έμπαινε και αυτός μέσα στην μπανιέρα, γυμνός. Φυσικά μαλώναμε πάρα πολύ και απαιτούσα να σταματήσουν όλα αυτά».

Η ίδια φέρεται να καταθέτει στις αρχές ότι «όταν μίλησα στους γονείς μου, τότε κατάφερα να πάρω το παιδί και να φύγω τον Μάρτιο του 2023. Βγάλαμε στην συναινετικό διαζύγιο και ρυθμίσαμε την επικοινωνία του με το παιδί. Όλο αυτό το διάστημα που έχουμε χωρίσει και παίρνει το παιδί, έχω καταλάβει ότι το παιδί, όταν είναι μαζί του, δεν τρέφεται σωστά και μάλιστα κάποιες φορές έχει κάνει εμετό. Σύμφωνα με το παιδί κάποιες από αυτές τις φορές τη χτύπησε ενώ άλλες απλά της φώναξε».

Ο άνθρωπος-κλειδί για την αποκάλυψη των αποτροπιαστικών πράξεων του πατέρα προς την ίδια του την κορούλα, ήταν -σύμφωνα με τα στοιχεία- ο ιδιοκτήτης του παιδότοπου, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς για τον γιατρό ότι «αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει εντύπωση τόσο σε εμένα όσο και στο προσωπικό του καταστήματος μου αφού είναι ιδιαίτερος ως προς την συμπεριφορά του κατά την παραμονή στο κατάστημα».

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει τον γιατρό στο αυτοκίνητο το επίμαχο βράδυ. Μάλιστα φαίνετια κάποια στιγμή να βγαίνει και να πετάει κάτι στον κάδο.

Συνεχίζοντας, φέρεται να περιγράφει το πώς αντιλήφθηκε ο ίδιος και οι υπάλληλοί του την κατάσταση. «Ήρθε με την κόρη του στις 26 Φεβρουαρίου 2024 στις 23:40 και έφυγε στις 12 ακριβώς, ενώ πήρε ένα τοστ για την κόρη του. Αυτός επιβιβάστηκε στο αμάξι και πάρκαρε στην απέναντι πλευρά του πάρκου που βρίσκεται μπροστά στο κατάστημά μου. Αυτό μας προκάλεσε εντύπωση. Εγώ με έναν υπάλληλό μου περάσαμε με δικό μας όχημα δίπλα του για να δούμε τι κάνει. Τα τζάμια είχαν θολώσει και δεν φαίνονταν καλά μέσα».

Και τότε ήταν η στιγμή, όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο ίδιος, που κάλεσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Την 00:40 ώρα περίπου κάλεσα στο Χαμόγελο του Παιδιού για να μου πουν πώς να κινηθώ. Η γυναίκα που απάντησε στην κλήση μου είπε να μην κάνουμε καμία ενέργεια και ότι θα επικοινωνήσει αυτή μαζί μου εκ νέου».

Όπως φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του παιδότοπου «ξαναπερνώντας δίπλα του 00:45 ώρα παρατήρησα, όπως και την πρώτη φορά, ότι είχε το κορίτσι πάνω στα πόδια τους στη θέση του οδηγού, ενώ αυτός είχε ανοιχτό το φερμουάρ από το πανωφόρι του και από μέσα ήταν γυμνός.

Επίσης είδα ότι εκείνη την ώρα σκούπιζε το στόμα του παιδιού με ένα χαρτί. Κατόπιν έφυγε προφανώς γιατί ενοχλείται από τη δική μας παρουσία και ακολουθώντας τον εμείς οδηγήσαμε μέχρι το Κάστρο Πλαταμώνα και προφανώς πήγαινε για Λάρισα». Μάλιστα στην κατάθεσή του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «όπως μου είχε πει ο υπάλληλος μου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου είχε πει στην κόρη του να βάλει δύο μπαλάκια κάτω από την μπλούζα της και να χοροπηδάει για να κουνιούνται αυτά σαν να είναι στήθος ενώ η μικρή είπε στην υπάλληλο μου ότι ο μπαμπάς της χτύπησε χτύπησε τη μαμά της».