ΛΑΡΚΟ: Έξι συλλήψεις για το θάνατο του εργάτη – Το αντικείμενο που τον σκότωσε

Έξι άτομα έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, στη ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με το lamiareport, πρόκειται για πέντε εργαζόμενους στη νικελοβιομηχανία και τον τεχνικό ασφαλείας της επιχείρησης, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν από το Α.Τ. Λοκρών στα Δικαστήρια Λαμίας, προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Από νωρίς το απόγευμα μέχρι και αυτή την ώρα, οι έξι συλληφθέντες καταθέτουν στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση για τον αδόκητο χαμό του πατέρα τριών παιδιών εκλιπόντα, από τη Μαλεσίνα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικές, όπως η πρόκληση έκρηξης και η ανθρωποκτονία που προήλθε από τυχόν παραλείψεις τους.

Κοντά στους εργαζόμενους που έχουν συλληφθεί είναι πολλοί συνάδελφοί τους, που θέλουν να καταγγείλουν τους «πραγματικούς ενόχους» -όπως λένε- οι ενέργειες των οποίων οδήγησε δύο ακόμη ανθρώπους στον θάνατο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που βρίσκονταν στη βάρδια τη στιγμή που έγινε το κακό, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Δύο ακόμη άνθρωποι κινδύνευσαν άμεσα από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε, ενώ ο θάνατος του άτυχου οικογενειάρχη ήταν ακαριαίος από αντικείμενο που εκσφενδονίσθηκε από την έκρηξη.