«Λάθος εργαζόμενης» λέει η ΓΣΕΕ για το κάλεσμα στον Μανώλη Γλέζο

Τη νέα αντίδραση της συζύγου του Μανώλη Γλέζου, Γωγώ Αργυρού, προκάλεσε η απάντηση του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος χρέωσε σε «λάθος μιας εργαζόμενης» την πρόσκληση του αείμνηστου Μ. Γλέζου στο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών.

Αρχικά η σύντροφος του Μ. Γλέζου, σε ανάρτησή της στο Facebook, αποκάλυψε την γκάφα της ΓΣΕΕ, παραθέτοντας και τον διάλογο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας.

Μετά τη δημοσίοποίηση της πρόσκλησης, ήρθε η απάντηση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως «είναι προφανές ότι περί λάθους μιας εργαζόμενης».

«Όχι διότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ή η υπάλληλος στο γραφείο του, που κατά λάθος επικοινώνησε μαζί σας, δεν γνώριζαν ότι ο Ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Η πρόσκληση απευθυνόταν σε έναν νέο άνθρωπο και συνεπώνυμο πολιτικό, τον Μανώλη Γλέζο, Αναπληρωτή Γραμματέα της Τ.Ο Κηφισιάς του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Καραγεωργόπουλος απευθυνόμενος στη κ. Αργυρού.

Η σύντροφος του Μ. Γλέζου σχολιάζοντας την απάντηση του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, τόνισε πως «το να μιλάτε για λάθος της υπαλλήλου, αν μη τι άλλο είναι και ατυχές και άδικο και δείχνει την “κανονικότητα” της άποψης να ρίχνουμε σε άλλους τα δικά μας σφάλματα». Και πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου να σας προτείνω να ζητήσετε συγνώμη από την κοπέλα που μου τηλεφώνησε και την εκθέσατε».

Στην πρώτη ανάρτησή της η κ. Γωγώ Αργυρού ανέφερε:

«Χτυπάει το τηλέφωνο κι ακούω μια φωνή να μου λέει

– Καλημερα σας. Σας τηλεφωνώ από το γραφείο του Προέδρου της ΓΣΣΕ και θέλω να μιλήσω στον κ. Γλέζο,

– Τι θα θέλατε;

– Ο κ. Πρόεδρος θέλει να καλέσει τον κ. Μανώλη Γλέζο στο 38ο συνέδριο της ΓΣΣΕ.

– Μα καλά, απαντώ, δεν ξέρει ο Πρόεδρος ότι εδώ και 3 χρόνια ο Γλέζος δεν είναι στην ζωή;

– Ω, συγνώμη, λυπάμαι. Εγώ φταίω. Είχα κάποια τηλέφωνα…..

Το έκλεισα κατ΄ευθείαν γιατί αν έδινα συνέχεια στο τηλεφώνημα θα βρισκόμουν στη “δυσάρεστη” θέση να της υπενθυμίσω ότι εδώ ο Παναγόπουλος δεν γνωρίζει τα προβλήματα των εργαζομένων θα ξέρει ότι δεν υπάρχει στη ζωή ο Μανώλης;»