• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022
Συνεχής ροή ενημέρωσης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Συνεχής ροή ενημέρωσης

Λαβρόφ: Νέα επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Από Newsique Team
13/05/2022
σε ΚΟΣΜΟΣ
AP IMAGES

AP IMAGES

Share on FacebookShare on Twitter

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας την ότι έχει μετατραπεί σε έναν επιθετικό παίκτη. Οι δηλώσεις του έγιναν σήμερα, Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, που διεξήχθη στη Ντουσάνμπε του Τατζικιστάν

«Εκείνοι (Οι Ουκρανοί) προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να τονίσουν με κάθε τρόπο την επιθυμία να γίνουν μέλος της ΕΕ. Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το πόσο αθώα είναι αυτή η επιθυμία του Κιέβου, δεδομένου ότι η ΕΕ έχει μετατραπεί από μια παραγωγική και οικονομική πλατφόρμα σε έναν επιθετικό παίκτη», είπε ο Λαβρόφ.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Σύμφωνα με τον κορυφαίο ρώσο διπλωμάτη και όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Ουκρανία, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του ηγέτη της, έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να αποκτήσει στάτους ουδετερότητας και να μην προσχωρήσει σε κανένα μπλοκ.

Νέα στρατιωτική βοήθεια 500 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μπορέλ

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει περαιτέρω 500 εκατομμύρια ευρώ στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνοντας επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί εντός των ερχόμενων ημερών για να συμφωνηθεί ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία, ο Μπορέλ σημείωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η στρατιωτική υποστήριξη θα προορίζεται για βαριά όπλα, όπως άρματα μάχης και πυροβολικό και θα αυξήσει το ύψος της βοήθειας της ΕΕ σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Μια νέα ώθηση για στρατιωτική υποστήριξη. (Θα ασκηθεί) περισσότερη πίεση στη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις και συνεχίζοντας τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας και αντιμετωπίζοντας την παραπληροφόρηση» σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ο Μπορέλ δήλωσε επίσης ότι είναι αισιόδοξος πως ένα εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε επίσης να συμφωνηθεί τις ερχόμενες μέρες. «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συμφωνία. Τη χρειαζόμαστε και θα την έχουμε. Οφείλουμε να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το πετρέλαιο από τη Ρωσία» πρόσθεσε. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο επίπεδο των πρεσβευτών, τότε, όταν συναντηθούν τη Δευτέρα, οι υπουργοί θα πρέπει να δώσουν την πολιτική ώθηση» κατέληξε.

Οι ρωσικές απειλές σε Φινλανδία και Σουηδία για το ΝΑΤΟ

Είχαν προηγηθεί χθες οι ρωσικές απειλές που διατυπώθηκαν από τον ρώσο διπλωμάτη Dmitry Polyanskiy, ο οποίος μιλώντας στο «Unherd» ανέφερε ότι το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη γνωρίζουν ότι «τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπάγονται ορισμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά». Σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν υπάρξουν αποσπάσματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτά τα εδάφη θα γίνουν στόχος -ή πιθανός στόχος- για ένα χτύπημα». Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απειλές του ΝΑΤΟ», ενώ έβαλε στο «τραπέζι» ακόμα και τα πυρηνικά όπλα.

Απειλές που προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη για κλιμάκωση της σύγκρουσης, την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν». Πρόσθεσε υποστήριξε, επίσης, ότι πρέπει να ξαναρχίσουν επαφές σε όλα τα επίπεδα, «χωρίς να ξεχάσει, κανείς τι συνέβη -διότι αυτό είναι αδύνατον- αλλά και με την προοπτική να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Follow @newsique_gr





Διαβάστε Ακόμα

Η Σουηδία ανακοίνωσε επίσημα ότι θα υποβάλει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

16/05/2022

Σκάνδαλο στη Eurovision 2022: Αφαιρέθηκαν οι ψήφοι των κριτικών επιτροπών 6 χωρών

16/05/2022

Μακελειό σε σούπερ μάρκετ με δέκα νεκρούς: Στο σημείο θα βρεθεί ο Μπάιντεν

16/05/2022
ap images

Ρωσία: «Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν χωριό κοντά στα σύνορα»

15/05/2022

ΗΠΑ: Ο πρεσβευτής Αντόνοφ καταγγέλλει απειλές εναντίον Ρώσων διπλωματών στην Ουάσινγκτον

15/05/2022

Φινλανδία: Κατέθεσε επίσημο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

15/05/2022



Follow Newsique


Follow @newsique_gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΦΚΑ - ΟΑΕΔ: «Βρέχει» λεφτά από σήμερα 16/5: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς

«Βρέχει» λεφτά από σήμερα 16/5: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς

16/05/2022 | 06:11

survivor spoiler 16/5: Αυτη η ομαδα κερδιζει σημερα

survivor spoiler 16/5: Αυτη η ομαδα κερδιζει σημερα

16/05/2022 | 10:01

Καιρός meteo: Πάρτε ομπρέλα! Βροχές και καταιγίδες σήμερα - Οι περιοχές

Καιρός meteo: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Οι περιοχές

16/05/2022 | 06:11

Δολοφονία Χίος: «Το θύμα είχε βγάλει το μόριό του έξω, ήταν μεθυσμένος»

16/05/2022 | 14:16

Σοκ: Αυτοκτόνησε γυναίκα – Τραγική φιγούρα ο άντρας της

16/05/2022 | 09:59

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πάτρα: Ηχητικό ντοκουμέντο – Ρούλα και Τζωρτζίνα 4 ημέρες πριν την ανακοπή
  • Απονοµή τιμητικού βραβείου “Walter Scheel Medaille” στην εταιρία Τρικαλινός
  • Στην κηδεία της Αγγελικής Δεληχά ο Ανδρουλάκης
  • Ένοχος για τον φόνο της Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος
  • Μητσοτάκης στο MSNBC: Η Ελλάδα έχει πλέον επιστρέψει

Facebook Youtube Twitter Instagram
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση
  • RSS
  • Μέλος του topics.gr
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
[email protected]ewsique.gr

© 2020 newsique.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

© 2020 newsique.gr