AP IMAGES

Λαβρόφ: Πρέπει να αποφευχθεί η στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, ακόμη κι αν αυτή περιλαμβάνει τη χρήση «μόνο» συμβατικών όπλων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αν και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο συνεργάτης του Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν επανειλημμένα απειλήσει με τη χρήση πυρηνικών, εντούτοις ο υπουργός του των Εξωτερικών Λαβρόφ είπε πως μια σύγκρουση ανάμεσα σε πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να αποφευχθεί καθώς η κλιμάκωση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Αρκετοί Ρώσοι ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν κατ΄επανάληψη αρνηθεί πως η Μόσχα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία και έχουν κατηγορήσει τη Δύση ότι ανεβάζει την ένταση.

Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν χορηγήσει ένα άνευ προηγουμένου πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία για να τη βοηθήσουν στη μάχη της εναντίον της Ρωσίας. Η Μόσχα έχει πει πως αυτό καθιστά το ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης, αν και αμφότερες οι πλευρές έχουν τονίσει τη σημασία να αποφευχθεί μια απευθείας αντιπαράθεση.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά επιδιώκει να γίνει μέλος της Συμμαχίας – κάτι που παραμένει μια μακρινή προοπτική. Η Ρωσία λέει πως οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η προς ανατολάς επέκταση της Συμμαχίας μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων – Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα και έξω από τις φυλακές
13 Φεβρουαρίου, 2025
Conference League: Ο Ιωαννίδης κράτησε… ζωντανό τον κακό Παναθηναϊκό στο Ελσίνκι, 2-1 η Βίκινγκουρ
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την επιβολή αμοιβαίων δασμών στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο
13 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη 40χρονος για κακοποίηση ζώων: Είχε σε χωράφι σκυλάκια χωρίς νερό και τροφή, νεκρό το ένα – Σκληρές εικόνες
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Παραδόθηκε ο 56χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο στο Ρουπάκι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Το σχέδιο το Ντ. Τραμπ για την Ουκρανία: Η επιδίωξη της Ρωσίας – Η ανησυχία της Ευρώπης για την επόμενη μέρα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλός δυνατός σεισμός στην Αμοργό – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Ανάφη
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή υπέβαλαν το πόρισμά τους οι πραγματογνώμονες για τα τρία βίντεο – Στις εκθέσεις τους αναφέρουν ότι δεν διακρίνεται ύποπτο φορτίο
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΟΕΔΗΝ για τον 42χρονο από το Κερατσίνι που δραπέτευσε και απείλησε συγγενείς του: «Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι φυλακή»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Τραμπ υπογράφει το διάταγμα για τους δασμούς και πανηγυρίζει: Σήμερα είναι μεγάλη μέρα
13 Φεβρουαρίου, 2025