Λευκάδα: Έτσι σκοτώθηκε το ζευγάρι – «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι» – Άμορφη μάζα το ΙΧ

Τραγική κατάληξη για το ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Λευκάδα τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Τετάρτης (19/10).

Σε απόσταση 50 μέτρων ο ένας από τον άλλον εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο ηλικιωμένοι που είχαν εξαφανιστεί στη Λευκάδα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι χειρότεροι φόβοι των συγγενών του ζευγαριού που αγνοείτο από χθες το απόγευμα στη Λευκάδα δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε σε χαράδρα κοντά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα νοτιοδυτικά της Λευκάδας, πεσμένο σε ένα πολύ δύσβατο σημείο σε βάθος περίπου 200 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο.

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής προκειμένου να ανασύρει τις σορούς του 75χρονου και της 73χρονης μέσα από το κατεστραμμένο όχημα. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα καθώς το σημείο είναι δυσπρόσιτο.

Ο εντοπισμός του οχήματος έγινε αρχικά με τη βοήθεια του σήματος του κινητού τηλεφώνου του 75χρονου ενώ στη συνεχεια εντοπίστηκε και οπτικά από drone κατοίκου της περιοχής που συμμετείχε στην επιχείρηση ανεύρεσης.

Το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί από χθες το μεσημέρι όταν ξεκινήσει διαδρομή προς το Αθάνι για να αγοράσει μέλι από ένα ντόπιο παραγωγό. Καθώς η ώρα περνούσε και δεν είχαν δώσει σημείο ζωής ούτε είχαν επικοινωνήσει με τον παραγωγό οι συγγενείς του ανησύχησαν και ειδοποίησαν τις αρχές. Έτσι αργά το απόγευμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση η οποία διακόπηκε λόγω νύχτας και συνεχίστηκε με το πρώτο φως του ήλιου.

Στη γιγαντιαία επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της αστυνομίας της πυροσβεστικής του Λιμενικού ομάδες διάσωσης και κάτοικοι της περιοχής.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»

Η είδηση του θανάτου του ζευγαριού βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία του νησιού. «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι, αγαπητό σε ολόκληρο το νησί με ιδιαίτερη προσφορά. Ο Μπάμπης αγαπούσε πολύ την φωτογραφία. Ίσως πήρε αυτόν τον δρόμο γιατί ήθελε να απαθανατίσει κάτι με τον φακό του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον τραγικό τρόπο με τον οποίο χάθηκαν», λέει στο iefimerida.gr κάτοικος του νησιού που γνώριζε το ζευγάρι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθανίου, Παναγιώτης Κορφιάτης αναφέρει συγκλονισμένος στο iefimerida.gr: «Πληροφορούμε ότι είναι νεκροί. Βρέθηκαν σε ένα απόκρημνο μέρος. Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Ήταν ένα ζευγάρι ευγενικό και αγαπητοί άνθρωποι εδώ στο νησί. Εργάζονταν για πολλά χρόνια στη γεωργική υπηρεσία. Ο Μπάμπης ήταν λάτρης της φωτογραφίας, δεν είχε λόγο να πάει εκεί όμως. Φωτογράφιζε σε ομαλά μέρη. Κάτι θα του συνέβη για να καταλήξει το αυτοκίνητο στη χαράδρα. Είτε κάποιο τροχαίο, είτε πρόβλημα υγείας».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δημήτρης Φιλιππίδης: Αποζητώ να μην έχω ευνοϊκή αντιμετώπιση λόγω του ονόματός μου
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Φάρμα: Μονομαχία αποχώρησης και μάθημα αρμέγματος για τους παίκτες
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κορυφώνεται η διεθνής ανησυχία – Η Τεχεράνη απειλεί το Ισραήλ που σύμφωνα με τις ΗΠΑ προετοιμάζει χερσαία εισβολή
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Η τιμή της χονδρικής έχει υποχωρήσει κατά 10-15%» – Τι λένε οι ελαιοπαραγωγοί
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 40χρονος στα Μετέωρα – Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό 14χρονο παιδί από ανακοπή στην Κέρκυρα – Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ έπαιζε και κατέρρευσε
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημήτρης Καλογερόπουλος – Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αντιστροφή μέτρηση για πετρέλαιο θέρμανσης – Κριτήρια και δικαιούχοι
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Mega τζακ ποτ 18,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια» – Κακά τα μαντάτα στην εύρεση σπιτιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024