Λευκάδα: Εξαφανίστηκαν δύο άτομα που έκαναν SUP – Συναγερμός στο Λιμενικό

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με σκάφη και συντονισμό από το ΕΚΣΕΔ. Δυσκολίες λόγω ανέμων έως 5 μποφόρ.

Δύο άτομα που έκαναν σανίδα όρθιας κωπηλασίας (SUP) σε θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, σημαίνοντας συναγερμό στις λιμενικές αρχές. Η κινητοποίηση ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης (31.07.2025), όταν χάθηκε η επαφή με τους δύο χειριστές SUP.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΡΤ, την έρευνα έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, ενώ συμμετέχουν και ιδιωτικά σκάφη για την ενίσχυση των προσπαθειών.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει τις έρευνες. Οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την ώρα και τη μεγάλη θαλάσσια έκταση, καθιστούν κρίσιμη κάθε στιγμή για τον εντοπισμό των δύο ατόμων.

Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες με όλα τα διαθέσιμα μέσα, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα.