Gold medallist Greece's Eleftherios Petrounias performs on the rings on the first day of the apparatus finals of the Gymnastics World Championships at the Aspire Dome in Doha, Qatar, Friday, Nov. 2, 2018. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Λευτέρης Πετρούνιας: Νέα τοποθέτηση μετά το σάλο – Τι υποστήριξε

Διευκρινήσεις θέλησε να δώσει ο Λευτέρης Πετρούνιας για την τοποθέτησή του για το κίνημα #metoo στην διάρκεια ενός γκαλά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επανήλθε στο θέμα που ο ίδιος ξεσήκωσε και με νέα δήλωσή του διευκρίνισε πως συμπαραστέκεται στο κίνημα #Metoo και σε όποιον αθλητή ή αθλήτρια έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας

Με ένα ποστάρισμα στο Instagram θέλησε να απολογηθεί, λέγοντας πως η δήλωσή που παίχτηκε στην τηλεόραση, δείχνει άλλη εικόνα από αυτή που ο ίδιος πρεσβεύει και τόνισε πως στηρίζει όσους έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας.

«Η δήλωσή μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η αρχική τοποθέτηση του Πετρούνια που ενόχλησε

O ολυμπιονίκης της γυμναστικής, ρωτήθηκε για το κίνημα του #metoo και τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις / παρενοχλήσεις, απαντώντας πως δεν είναι σίγουρος για το αν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, σημειώνοντας πως «αν υπήρξαν, λυπάμαι πολύ».

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Πετρούνια.