Λέρος: Πέντε οι νεκροί από το ναυάγιο – Παιδιά τα τέσσερα θύματα

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέρου την Κυριακή (5/2). Τη ζωή τους έχασαν τέσσερα παιδιά που υπέκυψαν ενώ είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μία γυναίκα που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα και διασώθηκαν 38 άτομα.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

«Επέβαιναν 43-44 μετανάστες μέσα σε μια φουσκωτή βάρκα η οποία υπέστη ζημιά στα βράχια με αποτέλεσμα να βρεθούν οι άνθρωποι στο νερό. Αρκετοί βγήκαν στα βράχια» είπε ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχάλης Κόλιας όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. 44’’ Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» και ζητά, μεταξύ άλλων, την άμεση περίθαλψη και προστασία των διασωθέντων και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στη διαδικασία ασύλου.