Λέσβος: Κόβουν την ανάσα οι εικόνες διάσωσης σε ακυβέρνητο πλοίο (video)

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η πολεμική αεροπορία και δείχνουν σκηνές από τη διάσωση του πληρώματος του πλοίου New Leo με σημαία Λιβερίας που έπλεε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου.

Σώα απομακρύνθηκαν και τα 14 μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου.
Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ.

Το πλοίο «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, λόγω των δυσμενών συνθηκών, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του να ζητήσει την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο. Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, το οποίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας την κλίση που είχε έως και την διάσωση του πληρώματος.

-Ad-