Λιγνάδης: Διασώθηκαν δύο σκληρά βίντεο πορνό από τον υπολογιστή του (εικόνα)

Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 όταν φημολογούνταν η αποπομπή του από το Εθνικό Θέατρο ο ηθοποιός έκανε format στο λάπτοπ του.

Τι αποκαλύπτει το ξεψάχνισμα των ηλεκτρονικών συσκευών, οι συνομιλίες που διασώθηκαν και δύο σκληρά βίντεο πορνό.

Η Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ήταν ημέρα… καθαριότητας για τον υπολογιστή του προφυλακισμένου πλέον ηθοποιού και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΜΠΑΜ», εκείνη την ημέρα ένα αόρατο χέρι, ίσως ο ίδιος ο κατηγορούμενος κάποιος ειδικός τεχνικός ή οποιοσδήποτε άλλος αποφάσισε να κάνει ολικό λίφτινγκ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μέσω της εντολής format διαγράφηκε όλο το περιεχόμενο του ασημί λάπτοπ το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην πρώτη κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο διαμέρισμα του Λιγνάδη στις 3 Μαρτίου 2021. Αυτό είναι το συμπέρασμα της έκθεσης πραγματογνομοσύνης που παραδόθηκε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, από τα στοιχεία τα οποία αποτελούν πλέον μέρος της δικογραφίας προκύπτουν αρκετά συμπεράσματα αλλά μάλλον περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που διεξήχθησαν οι έρευνες και τον χρόνο που δόθηκε στον ηθοποιό προκειμένου να ξεφορτωθεί υλικό το οποίο προφανώς θεωρούσε επικίνδυνο. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι από την επίσημη πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι οι Αρχές δεν κατάφεραν να ανακτήσουν υλικό το οποίο ενδεχομένως είχε σβηστεί από τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του Λιγνάδη καθώς και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η άρση του απορρήτου σε ειδικές εφαρμογές όπως το Facebook κ.τ.λ που καταγγέλλουν μάρτυρες και θύματα ότι χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος προκειμένου να κλείνει ραντεβού με εφήμερους εραστές μεταξύ των οποίων και ανηλίκους.

Ευρήματα

Σύμφωνα πάντα με την «ΜΠΑΜ», το πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην ανακρίτρια αδυνατεί να απαντήσει στο μυστήριο του τι υπήρχε ή δεν υπήρχε στις εφαρμογές που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο ηθοποιός. Από το σάρωμα του κινητού και του υλικού USB εξωτερικών σκληρών και CD που κατασχέθηκαν βρέθηκαν ορισμένες συνομιλίες στην ξεπερασμένη εφαρμογή MSN που χρησιμοποιούσε ο Λιγνάδης το 2011.

Στην έκθεση κατάσχεσης καταγράφονται συνολικά 110 σελίδες συνομιλιών του ηθοποιού με άνδρες και γυναίκες μερικές από τις οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον περισσότερο δημοσιογραφικό και λιγότερο ποινικό. Στις περισσότερες συνομιλίες ο ηθοποιός εμφανίζεται να συνομιλεί με άνδρες η ηλικία των οποίων πάντως δεν μπορεί να προσδιοριστεί ανταλλάσσοντας μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου ή κλείνοντας ραντεβού.

Ένα εξ αυτών με κάποιον Δ. Κ. έχει ως εξής:

Λιγνάδης: Από σεξ πώς πας;
Δ.Κ.: Δεν θέλω κάτι σαρκικό εάν δεν αγαπάω τον άλλον.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή whatsapp την οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο ηθοποιός είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν συνομιλίες από το 2019 κυρίως με αλλοδαπούς άνδρες με τους οποίους εμφανίζεται να κλείνει ραντεβού με σκοπό την ερωτική συνεύρεση. Σε έναν σκληρό δίσκο Kingston βρέθηκε υλικό σκληρής πορνογραφίας και συγκεκριμένα δύο βίντεο μοιάζουν να είναι ερασιτεχνικά στο ένα εκ των οποίων καταγράφεται η ερωτική συνεύρεση ανδρών δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους με βοηθήματα σιδερένια αντικείμενα τα οποία διεισδύουν στο σώμα τους.

Παράλληλα βρέθηκαν και γυμνές φωτογραφίες τριών ανδρών ενός νεαρού αγοριού εκτιμάται ότι είναι ανήλικο καθώς και μίας γυμνής κοπέλας σε παραλία. Πέραν τούτου ουδέν καθώς οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα σε αίτημα προς τις Αρχές ξένων χωρών προκειμένου να ανοίξουν εφαρμογές όπως το messenger παρότι έχουν υποβληθεί συγκεκριμένα αιτήματα από τους δικηγόρους των θυμάτων οι οποίοι μάλιστα έχουν προσκομίσει και συγκεκριμένα στιγμιότυπα τα οποία είχαν καταφέρει να διασώσουν από συνομιλίες που είχαν.

Πηγή πληροφοριών: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΠΑΜ»