Λινού: «Είμαστε σε πόλεμο – Μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα»

Την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται, με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, περιέγραψε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο».

«Είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην εντατική για να πάρουμε μέτρα. Έχουμε ξεπεράσει το 1 στο δείκτη μετάδοσης», ανέφερε.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Όπως είπε η κυρία Λινού «μας ανησυχεί επειδή τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και είναι εύκολο, όπου και αν πας, μπορείς να κολλήσεις. Για πολλές ημέρες αφού πάρεις τον ιο, δεν έχεις συμπτώματα, μπορεί να βγει και αρνητικό το τεστ, για αυτό ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι γενικευμένη χρήση μάσκας, γιατί δεν ξέρεις από που θα πάρεις τον ιό και που θα τον μεταδόσεις. Είναι κινούμενη και μυστική βόμβα, για αυτό χρειάζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Αναφερόμενη στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρχει όριο σε εκείνους που μπορούν να κατέβουν στην αποβάθρα στο μετρό. Κάποιος μπορεί να δώσει κουπόνια για ταξί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιούσουν και στρατιωτικά οχήματα».

-Ad-