Lisa Loring: Πέθανε η ηθοποιός που υποδύθηκε πρώτη την Wednesday Addams

Η Lisa Loring, η οποία υποδυόταν τον ρόλο της Wednesday στην εμβληματική τηλεοπτική σειρά The Addams Family, πέθανε από εγκεφαλικό σε ηλικία 64 ετών. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μετά από «ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο», σύμφωνα με το Deadline.com την Κυριακή.

Η καλή της φίλη Laure Jacobson έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της με μια ανάρτηση στο Facebook, λέγοντας ότι η Loring πέθανε το Σάββατο, αφού της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη.

«Με μεγάλη θλίψη αναφέρω τον θάνατο της φίλης μας, Lisa Loring. Πριν από 4 ημέρες υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που προκλήθηκε από το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ζούσε σε μηχανική υποστήριξη για 3 ημέρες. Χθες, η οικογένειά της πήρε τη δύσκολη απόφαση να την αφαιρέσει από τα μηχανήματα και πέθανε χθες το βράδυ», έγραψε η Jacobson.

Ο εμβληματικός χαρακτήρας της Loring, η Wednesday Addams, έχει επανέλθει πρόσφατα στο προσκήνιο χάρη στην επιτυχημένη σειρά του Netflix Wednesday με την Τζένα Ορτέγκα στον ρόλο της κόρης των Morticia και Gomez Addams.

H Loring έπαιξε την Wednesday σε ηλικία μόλις έξι ετών. Η σειρά προβλήθηκε για δύο σεζόν από το 1964 έως το 1966 με συνολικά 64 επεισόδια.

Η φίλη της Jacobson έγραψε ακόμα στην ανάρτησή της: «Είναι ο ορισμός της ποπ κουλτούρας και θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα ως Wednesday Addams. Όμορφη, ευγενική, στοργική μητέρα, η κληρονομιά της Lisa στον κόσμο της ψυχαγωγίας είναι τεράστια. Και η κληρονομιά για την οικογένεια και τους φίλους της – ένας πλούτος χιούμορ, στοργής και αγάπης θα παίζει για καιρό στις αναμνήσεις μας. RIP, Lisa. Γαμώτο, κορίτσι μου… ήσουν πολύ διασκεδαστική».