Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Λίστα Lloyd’s: Η χρυσή 11άδα των πανίσχυρων Ελλήνων εφοπλιστών, με αρχηγό τον Θόδωρο Βενιάμη

Σε ηλικία 27 ετών ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co. Σήμερα βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας της Lloyd’s με τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Παράλληλα, είναι και ο «καπετάνιος» των Ελλήνων Εφοπλιστών (ως Πρόεδρος της Ένωσής τους, ΕΕΦ), που αποτελούν ένα πανίσχυρο –σε παγκόσμια κλίμακα- lobby, που συνεχώς αυξάνει τη δύναμη του. Ο λόγος για τον Θόδωρο Βενιάμη, που γεννήθηκε στη Χίο και κατέκτησε τον κόσμο.

Το 2018, ο Θόδωρος Βενιάμης επανεξελέγη Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που επί των ημερών του πλέει με ούριο άνεμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ναυτιλία έφτασε πέρυσι να ελέγχει το 20% περίπου της παγκόσμιας χωρητικότητας και το 50% της ΕΕ, με 4.800 πλοία. Οι ελληνόκτητοι στόλοι κατέχουν μερίδιο 30% παγκοσμίως στα δεξαμενόπλοια, 22% στα bulk carriers, 16% στα πλοία μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου, 15% στα LNG / LPG, 11% στα ψυγεία και 9% στα containers. Αρα, είναι απολύτως λογικό στη λίστα Lloyd’s, με τις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, να βρίσκονται 11 Ελληνες!

Εκτός του Θόδωρου Βενιάμη, που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος για το αποτέλεσμα, στη λίστα Lloyd’s περιλαμβάνονται και οι:

  1. Ιωάννης Αγγελικούσης (Αngelicoussis Shipping Group)
  2. Γιώργος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas)
  3. Γιώργος Οικονόμου (TMS Dryships).
  4. Αγγελική Φράγκου (Navios).
  5. Πήτερ Λιβανός (GasLog)
  6. Πέτρος Παππάς (Star Bulk)
  7. Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group)
  8. Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare)
  9. Νίκος Π.Τσάκος (ΤΕΝ και τέως πρόεδρος της INTERTANKO)
  10. Δημήτρης Φαφαλιός (πρόεδρος της INTERCARGO).